Marquez: 'Voorbereiding was veel te zwaar'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Marquez: 'Voorbereiding was veel te zwaar'
Foto: © SC

Barcelona staat samen met Valencia op kop in La Primera Division, maar de blaugranas schitteren niet meer zoals vorig seizoen. Ronaldinho kan nog altijd een wedstrijd in de beslissende plooi leggen, maar de magic touch, de joga bonito ontbreekt. Bovendien staat Barça –zonder Eto’o- voor een belangrijke maand met wedstrijden tegen Sevilla en Real Madrid en een dubbele confrontatie met de Engelse vrienden uit Chelsea.

De reden voor het mindere spel van de Catalanen ligt volgens Rafael Marquez bij de voorbereiding op het seizoen. "Tijdens de Amerikaanse en Mexicaanse Tour hebben we te veel wedstrijden gespeeld en kenden we te weinig rustperiodes. Daardoor moeten we nu hard werken om onze beste vorm terug te vinden", aldus de Mexicaanse verdediger.

Naast de promotietoer in Noord-Amerika werkte Barcelona nog veel (overbodige) 'cupwedstrijden' af. De dubbele confrontatie met stadsgenoot Espanyol  voor de Spaanse Supercup en de Europese Supercup tegen Sevilla. Ze werkten ook nog de tradionele Hans Gamper-Trophy af tegen Bayern München. Zo kwamen de jongens van Rijkaard vermoeid aan de aftrap van de competieopener tegen Celta de Vigo.

Zolang Barcelona het goed doet en de overwinningen binnenhaalt, zal de vrede in Camp Nou bewaard blijven. Maar met een zwaar programma voor de boeg kan oktober wel eens een zwarte maand worden voor de huidige landskampioen en titelverdediger van de Champions League. [AN]

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties