Atalanta haalt het van Inter

Atalanta Bergamo heeft donderdag een oefenwedstrijd tegen Inter met 3-2 gewonnen. De wedstrijd werd gehouden als herdenking voor de vorige maand overleden Inter-voorzitter Giacinto Facchetti die in 1980 even vice-voorzitter van Atalanta was.

Inter-coach Roberto Mancini maakte gebruik om enkele bankzitters zoals Maxwell, Alvaro Recoba, Julio Ricardo Cruz en de Marokkaanse Belg Ibrahim Maaroufi te laten spelen. Ook Esteban Cambiasso was er na zijn blessure terug bij, maar moest na een kwartier al vervangen worden door Luis Figo. Op slag van rust kwam Inter op voorsprong dankzij Nicolas Burdisso.

Atalanta liet zich echter niet doen en in de 57ste minuut scoorde Andrea Soncin de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later stond de Milanese ploeg terug op voorsprong dankzij Luis Figo. Wederom wist Atalanta terug te komen, maar het daarbij de hulp nodig van Nicolas Burdisso die de bal in eigen doel devieerde. Vlak voor affluiten scoorde Adriano Ferreira de winning-goal in het voordeel van Atalanta.

Atalanta Bergamo: Ivan, Talamonti (65’ Loria), P. Adriano, Bellini (82’ Mauri), Ariatti, Tissone, Abeijon, Doni (65’ Bombardini), A. Ferreira, Corrazzieri, Soncin

Inter: Toldo (46’ Julio Cesar), Cordoba (46’ Marino), Samuel (85’ Biabiany), Burdisso, Maxwell, Zanetti (71’ Bonucci), Cambiasso (16’ Figo), Gonzalez (46’ Solari), Maaroufi (84’ Filkor), Ibrahimovic (46’ Recoba), Cruz (66’ Choutos)