Speeldag 6 biedt 2 toppers

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Speeldag 6 biedt 2 toppers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In wat een topper zou moeten zijn staan Cappellen en Geel tegenover mekaar. Toch staan beide ploegen in de onderste helft van de rangschikking al was het enkel Cappellen dat zijn start echt miste. Ook Diegem-Oudenaarde lijkt een topper te zijn. Willebroek-Meerhof zal trachten zijn eerste punten binnen te halen tegen leider Doornik. RC Mechelen kan mits winst mogelijk de stap naar de linkerkolom zetten. 

RC Mechelen kreeg een ontzettend moeilijke start voorgeschoteld en heeft die met een 4 op 15 afgehaspeld. De weken waarin er punten moeten gehaald worden, komen er nu aan. Te beginnen met de wedstrijd tegen Torhout dat als counterploeg Mechelen zal proberen pijn te doen. Torhout begon goed aan de competitie en wil natuurlijk zolang mogelijk vooraan blijven staan.

Cappellen kan uiteraard niet tevreden zijn met zijn competitiestart. Het komt er op aan toch een deel van al dat puntenverlies zo snel mogelijk goed te maken. Winst in de topper tegen Geel zou dus welkom zijn. Geel startte uitstekend, maar kon de afgelopen twee weken niet meer winnen. Daar moet dus iets aan gedaan worden. Een treffer tussen het nummer dertien en het nummer tien geldt meestal niet als topper, maar toch worden beide ploegen aan het eind van het seizoen bovenin verwacht. Bovendien had Geel zonder die min punten in de top vijf gestaan.

Met een 0 op 15 blijft Willebroek-Meerhof zwaar onder de verwachtingen. Net op dat moment komt natuurlijk de koploper op bezoek. FC Doornik staat sinds vorige week vorige week alleen aan de leiding. In deze wedstrijd speelt de laatste in de stand dus tegen de eerste. Meestal gaat de eerste in de stand dan met de drie punten lopen, maar Willebroek-Meerhof zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om dit te vermijden.

KV Turnhout verloor vorige week voor het eerst met zijn nieuwe trainer. Toch lijken de binken aan een opmars bezig. De prestaties lijken in ieder geval beter te zijn dan in het allerbegin van de competitie. Tegen SK Londerzeel moeten de drie punten nog eens gepakt worden. Londerzeel heeft nog altijd niet verloren en staat dan ook in de subtop. Toch lijkt verlies vermijden voor Londerzeel zaterdag de voornaamste opdracht.

SK Maldegem had meer van het competitiebegin verwacht. Voorlopig moet Maldegem het stellen met Ã©Ã©n puntje, wat de club dan ook de voorlaatste plaats opleverde. Om daar weg te geraken moet er gewonnen worden van FCN Sint-Niklaas. Dat is ook een club waar niet alles volgens wens verloopt. Het is al geleden van de allereerste speeldag dat Sint-Niklaas nog eens kon winnen. Voor het overige moest Sint-Niklaas het stellen met vier gelijke spelen op rij. Een driepunter in Maldegem zou Sint-Niklaas dus goed doen.

Verbroedering Meerhout boekte vorige week zijn eerste zege. De spektakelmatch tegen SW Harelbeke draaide uit op een uiterst belangrijke overwinning. Dit weekend krijgt Meerhout Péruwelz over de vloer. Net als Londerzeel vergaat het Péruwelz tot nu toe uitstekend. Vorige week nog werd Turnhout puntenloos naar huis gestuurd. Eén van deze twee promovendussen doet komend weekend wellicht alweer een gouden zaak.

Standaard Wetteren is er nog niet in geslaagd dit seizoen eens de drie punten thuis te houden. Dat zou aanstaande zondag toch eens moeten lukken. Tegenstander is dan SW Harelbeke dat met twee punten op de derdelaatste plaats staat. In de uitmatchen waren de resultaten wel uitstekend voor Wetteren. Nu lijkt het moment aangebroken om thuis te zegevieren. Harelbeke kreeg door de nederlaag tegen Meerhout een mentale tik te verwerken en winst in Wetteren zou een wel heel sterke reactie zijn.

Diegem weet sinds vorige week ook weer wat verliezen is. Toch staat Diegem nog steeds binnen de eerste drie en bovendien krijgt het dit weekend met de komst van SV Oudenaarde een prachtige affiche voorgeschoteld. Oudenaarde is immers nog ongeslagen en staat op de tweede plek. Vooral op eigen terrein presteert Oudenaarde sterk, op verplaatsing pakte de ploeg telkens één punt. Indien dat scenario zich zondag herhaalt, zullen ze bij Oudenaarde wellicht wel tevreden zijn. Al kan toch aangenomen worden dat beide ploegen voor de drie punten zullen gaan. Mits een misstap van Doornik kan zowel Diegem als Oudenaarde terug aan de leiding komen.              
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties