KSK Opwijk houdt voeling met de top

Gentil Dossche

Opwijk had de eerste kans in de wedstrijd. Stanus kopte een vrije trap van Dimitri De Buyser nipt over doel. Achteraan speelde de thuisploeg onzeker en daar konden de bezoekers van profiteren. Op een vrije trap van Kasindi kon Ben Kouidar vrij de 0-1 binnenkoppen (9’). Net voor het kwartier kopte Koen De Coninck een vrije trap van Wim De Boeck achterwaarts naar doel, maar Lievens pakte gemakkelijk. Grimbergen bleef profiteren van de verdedigende laksheid bij de thuisploeg. Het kreeg een goede kans via Kasindi, die naast besloot. Wat later had Gunter Magits de nodige moeite met een ver schot van Hofman. Er waren uiteraard ook kansen voor de thuisploeg, Koen De Coninck werkte zich vrij, zijn schot verdween via een verdedigende voet in hoekschop. Kort na het halfuur likte een schot van Pollefoort de bovenkant van de deklat. Gelukkig voor Opwijk kon Mike Van Laethem op voorzet van Roel Van den Brande de gelijkmaker binnentikken (36’ 1-1).

Na de pauze waren er bijna alleen nog kansen voor Opwijk. Al in de 47ste minuut schoot Gregory Capidis op doel, Lievens verwerkte in hoekschop. Even later ging De Buyser goed door, Lievens weerde zijn schot in de voeten van De Coninck. Ook diens schot werd door Lievens gepareerd. Nog geen minuut later kopte Van Laethem op voorzet van uitblinker Van den Brande voorlangs. Grimbergen liet nog een keer van zich spreken en hoe! Na geharrewar voor doel bracht kapitein Gaudaen zijn ploeg opnieuw op voorsprong (1-2). Het zou het laatste wapenfeit van de bezoekers blijken. Bij een vrije trap in de 63ste minuut kopte Vincent Stanus op vrije trap van Roel Van den Brande naast. Wat later had Lievens een fantastische save in petto op een hard schot van Van Laethem richting winkelhaak. Met nog een kwartier voor de boeg eindelijk de bevrijding. Van den Brande kopte een vrije trap van Mike Van Laethem binnen (73’ 2-2). Nog geen drie minuten later klom de thuisploeg op voorsprong wanneer De Buyser een bal in het middenveld recupereerde. De Coninck kon de erg bedrijvige Van Laethem op rechts aanspelen. Deze zag Capidis moederziel alleen voor doel en Gregory bracht Opwijk op voorsprong (76’ 3-2). De thuisploeg bleef het Grimbergse doel bestoken. Pollefoort moest een schot van Capidis van de lijn keren. Kort voor affluiten kon Vandamme met een grondscherend schot de stand opdrijven (88’ 4-2). In blessuretijd kopte Van Winckel in eigen doel, zodat het uiteindelijk nog een ruime 5-2 zege werd voor de thuisploeg. Door deze 5de zege blijft KSK Opwijk in het spoor van het leidersduo Aalst en Bornem.