Aken verliest, Frankfurt & Nürnberg gelijk

Philippe Crols

In dit laatste overzicht van de achtste speeldag van de Duitse Bundesliga kan u korte verslagjes terugvinden van drie wedstrijden. Nürnberg en Frankfurt hielden mekaar op zondag in evenwicht. Een dag voordien verloor Aachen eerder verrassend van Cottbus en deelden Wolfsburg en Stuttgart de punten.

Aachen - Cottbus  1-2

Aachen stond voor aanvang van deze speeldag maar op één punt van de leiders en was dus favoriet voor het duel met mede-promovendus Cottbus. Het maakte zijn favorietenrol echter niet waar. Na een kwartier schoot Reghecampf de thuisploeg nog wel op voorsprong na een vrijschop. Na rust liep het echter verkeerd voor Aachen. Munteanu maakte er met een volley 1-1 van. Een kwartier voor tijd bezorgde Rost de bezoekers de drie punten. Hij knalde een vrijschop voorbij doelman Nicht. Aachen staat nog altijd op plaats vijf. Voor Cottbus was dit een broodnodige overwinning. Het staat nu weer veilig in de middenmoot op een puntje van Aachen.

Wolfsburg - Stuttgart  1-1

Wolfsburg heeft in zijn strijd tegen de degradatie opnieuw een puntje gewonnen. Het hield Stuttgart in eigen huis in bedwang. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Hanke kopte een voorzet van Krzynowek  in het doel, 1-0. Lang duurde de vreugde echter niet. Enkele minuten later maakte Gomez op aangeven van da Silva gelijk, 1-1. Dat zou later ook de eindstand zijn ondanks dat de bezoekers vooral in de slotfase nog enkele goede kansen kregen. Stuttgart is gedeeld vijfde, Wolfsburg op twee na laatste.

Frankfurt - Nürnberg  2-2

Frankfurt en Nürnberg zijn ook na acht speeldagen nog steeds de enige ploegen die nog niet verloren. In hun onderling duel kwam er geen winnaar uit de bus. De doelpunten vielen tot twee maal toe elkaar in sneltempo op. De thuisploeg kwam na vier minuten spelen op voorsprong na een goal van Amanatidis. Saenko maakte een minuut later alweer gelijk. In de tweede helft kwamen eerst de bezoekers op voorsprong. Pinola maakte de 1-2, maar nog geen tien minuten later trof Streit raak, 2-2. Beide ploegen staan veilig in de middenmoot.