Marseille zwaar onderuit in de beker

Dirk Pieters

Olympique Marseille, momenteel tweede in de Franse competitie achter Olympique Lyon, kreeg woensdagavond een serieuze pandoering van Saint-Etienne. Door deze nederlaag is Marseille al meteen uitgeschakeld in de achtste finale van de Franse beker. L’OM verloor met zware 4-1 cijfers in de Franse alpenstad.

Iets over het halfuur zorgde Diawara voor het openingsdoelpunt en amper tien minuten later verdubbelde Hautcoeur de score. Hij bracht de thuisploeg op een geruststellende 2-0 voorsprong. Ook na de rust bleef Saint-Etienne goed voetballen en kwam het na 52 minuten op 3-0. Dit keer was Gomis de afwerker van dienst. Even leek het beter te gaan voor L'OM toen Pagis er vanop de stip 3-1 van maakte. Enkele minuten na de aansluitingstreffer moesten de bezoekers met tien verder. Oruma kreeg rood en moest zo vroegtijdig gaan douchen. In de slotfase zorgde Bilos, na een strafschop, voor de zware 4-1 eindstand.

Vanavond komen zowel landskampioen Olympique Lyon als Bordeaux nog in actie. Zij nemen het op tegen respectievelijk Paris Saint-Germain en AJ Auxerre. Ook van deze wedstrijden kan u later een verslag lezen op Voetbalkrant.com. [AN]