Real niet voorbij derdeklasser Écija

Real Madrid kwam vanavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Écija, een ploeg uit groep 4 van Segunda B, min of meer vergelijkbaar met onze derde klasse. De Madrilenen kwamen nochtans op voorsprong, maar de dappere Andalusiërs maakten de achterstand snel ongedaan. Over twee weken spelen de ploegen de return in Bernabéu.

Capello trad met een veredeld B-elftal aan in het plaatselijke San Pedro-stadion. De Italiaan riep enkel twee van zijn basisspelers op die zondag wonnen van Barcelona: Diarra en Robinho. In doel kreeg Diego López nog eens een kans en vooraan opereerden Cassano en Reyes in steun van Ronaldo. In de eerste helft hield Écija vrij gemakkelijk gelijke tred met de Koninklijke. In de beginfase had de thuisploeg zelfs de kans om de score te openen, maar de ploeg vergat de foutjes in de Madrileense verdediging af te straffen.

Net voor rust begon Real dan eindelijk toch in zijn spel te komen en de bal vlot rond te tikken. Maar na rust nam de derdeklasser – met een budget 300 keer zo klein als dat van Real – de partij terug in handen en had zelfs de meeste kansen. Doelman Diego López bleef de redder in nood voor de bezoekers. Het leek alsof de spelers van Real meer bezig waren met de staat van het veld en mogelijke blessures dan met de wedstrijd.

Maar dan kwam de doodsteek, althans zo leek het toch. Beckham schilderde een vrije trap op het hoofd van Diarra. Zijn kopbal strandde op de paal en Cassano tikte eenvoudig binnen. De thuisploeg ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er. Nolito tikte tien minuten voor tijd een voorzet van Torres aan de eerste paal binnen. De Andalusiërs kregen nog enkele kansjes, maar de bal ging er niet meer in. Eigenlijk kreeg Real nog de beste kans. Ronaldo legde mooi af met de borst voor Diarra die onbegrijpelijk miste.