Analyse Loko en Zenit moeten de rol lossen

Luc Goderis
| 0 reacties
Loko en Zenit moeten de rol lossen
Foto: © SC

CSKA Moskou en Spartak Moskou pakten woensdagavond, als enigen uit de top-vijf, de volle buit in de Russische Premier League.  Het lijkt er dan ook sterk op dat één van beide ploegen over vijf speeldagen met de titel gaat lopen.

FK Moskou maakte het grote buur CSKA knap lastig, maar de regerende landskampioen speelde met veel vertrouwen en hield toch de drie punten thuis.  Vagner Love opende net voor het halfuur de score, maar amper zes minuten later kwam FK, via Roman Adamov, opnieuw langszij.  Nog voor de pauze bracht Vagner Love CSKA opnieuw op voorsprong.  Geen van beide teams kon na de herneming nog scoren en het bleef dus 2-1.

Spartak Moskou blijft dus ondanks een hardbevochten zege in het Luzhniki-stadion op twee punten van de leider.  Roman Pavlyuchenko opende na twintig minuten de score, maar Danni bracht Dinamo Moskou nog voor de pauze opnieuw langszij.  Na de herneming nam degradatiekandidaat Dinamo zelfs de leiding toen Derlei er 1-2 van maakte.  Dinamo leek een goede zaak te gaan doen in de strijd tegen de degradatie, maar een kwartier voor tijd keerde het tij.  Denis Boyarintsev bracht Spartak met een fantastisch "hieltje" opnieuw langszij en vier minuten later beslechtte Santos Mozart de partij vanop de stip.

Oleg Dolmatov kon zijn tweede wedstrijd aan het sportieve roer van Lokomotiv Moskou opnieuw niet winnend afsluiten.  Vorige week kregen de Moskovieten nog een 4-1 pandoering om de oren in Sint Petersburg en woensdagavond kwamen ze tegen stadsgenoot Torpedo Moskou niet verder dan een magere 0-0.  Torpedo doet zo wel een goede zaak in de strijd om het behoud.  Dankzij het puntje staan ze nu samen met Dinamo Moskou gedeeld voorlaatste.  Lokomotiv ziet na een magere één op zes de achterstand op CSKA nu groeien tot vijf punten.

Dé verrassing van de avond was ongetwijfeld Zenit St. Petersburg's nederlaag bij Rubin Kazan.  Het team van Dick Advocaat had tijdens een immense inhaalrace de schijnbaar ongenaakbare top-drie nagenoeg bijgehaald, maar sneuvelde woensdag in Kazan.  Slim Ben Achour en tweemaal de Argentijn Alejandro Dominguez zorgden voor de onverwachte 3-0.  Dominguez scoorde tijdens de laatste twee wedstrijden maar liefst vijf keer en komt in de topschutterstand op één goaltje van Jô Alves.  Zenit speelt straks wellicht alleen nog om de troostprijzen.  Een derde plaats heeft straks recht op deelname in de Uefabeker 2007/2008.

Dinsdagavond ging het bij voorbaat veroordeelde Shinnik Yaroslavl al met 2-1 de boot in bij promovendus Spartak Nalchik.  Roman Kontsedalov en Ruslan Mostovoi scoorden voor de nieuwkomer en Sergey Omelyanchuk zorgde vijf minuten voor affluiten voor de eerredder.

De andere nieuwkomer in de hoogste afdeling, Luch Energiya Vladivostok, klimt dankzij een nieuwe overwinning naar een zeer sterke zesde plaats in de rangschikking.  Tijdens een partij zonder veel belang versloegen ze Tom' Tomsk met 2-1.  Konstantin Lobov en Beslan Adjindjal scoorden voor Vladivostok terwijl Pavel Pogrebnyak vanop de stip zijn elfde van het seizoen mocht binnentrappen voor Tomsk.

In een typische eindeseizoenswedstrijd deelden FK Rostov en Amkar Perm de punten.  Het leek er wel op dat Rostov de volle buit binnen had toen Martin Kusev drie minuten voor affluiten scoorde, maar Spartak Gogniev stelde diep in de toegevoegde tijd nog gelijk.

In Samara tenslotte, viel al helemaal niets te beleven.  Zowel Kriliya Sovetov als Saturn Moskou staan netjes in de middenmoot en voor hen valt helemaal niets meer te winnen of te verliezen.  Het bleef er enigszins voorspelbaar 0-0.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties