Dender wint opnieuw, Waasland onderuit

Joeri De Ren
| 0 reacties
Dender wint opnieuw, Waasland onderuit
Foto: © SC

Leider Dender zet zijn uitzonderlijke reeks voort door nu vandaag met 0-3 te gaan winnen bij OH Leuven dat niet bepaald de makkelijkste tegenstander is.  Dender blijft ongeslagen afgescheiden aan de leiding met 9 punten voorsprong op Antwerp dat als enige der favorieten voorlopig bevestigt.  Het doelpuntensaldo van Dender oogt ook indrukwekkend met 27 gemaakte doelpunten en slechts 5 tegendoelpunten.    

Mechelen kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Oostende.  Beide titelkandidaten verliezen hierdoor weer punten op de ongenaakbare leider. Deinze won dan weer de topper van het prestige tegen Union.  Beide ploegen blijven verbazen en draaien vlot mee in de middenoot.  

Waasland ging zwaar onderuit in Hamme en incasseerde een 5-2.  Ondertussen moet ook coach Regi Van Acker beginnen vrezen voor zijn positie daar hij er niet in blijkt te slagen het tij te doen keren bij de Waaslanders die opnieuw dicht tegen de gevarenzone aanleunen.  

Waregem geraakt voorlopig niet uit de gevarenzone en verloor vandaag van Eupen dat duidelijk een seizoen in de middenmoot lijkt tegemoet te gaan. Eupen blijft een stug geheel dat menig team in de problemen weet te brengen.  

Tubeke nestelt zich in de sub-top op een vierde stek door te winnen van KV Kortrijk dat wederom niet kon aanknopen met een zegereeks.  De supporters verlangen naar winst en de club kreunt onder de druk van de achterban, maar Lorenzo Staelens bevestigde deze week nogmaals het vertrouwen in de coach.  Toch lijkt ook hier de positie van de trainer te wankelen.  

Ronse tenslotte deed een goede zaak door te winnen van Tienen en ziet zo de 16e in de rangschikking, Waasland, binnen het bereik komen. 

Eindresultaten : 

OH Leuven - Dender EH: 0-3 (Van Geem 0-1, Stuckens 0-2, Thiebaut 0-3)
KV Mechelen - KV Oostende: 2-2 (Iddi 1-0, Mazel 1-1, Vleminckx 2-1, Wallaeys 2-2)
RC Waregem - Eupen: 0-2  
Hamme - Waasland: 5-2 
Deinze - Union: 1-0  
Kortrijk - Tubeke: 0-2 
Ronse - Tienen: 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties