Barça op bezoek bij thuis nog ongeslagen Depor

Dave Sentobin
| 0 reacties
Barça op bezoek bij thuis nog ongeslagen Depor
Foto: © SC

Vanavond start de negende speeldag in Spanje met de topper in La Coruña, waar Deportivo leider Barça ontvangt. Ook nog vanavond zal rode lantaarn Real Sociedad zijn eerste punten proberen te sprokkelen onder de nieuwe coach. Morgen komen de voornaamste achtervolgers in actie die geen punten mogen laten liggen om de Catalanen geen eventuele voorsprong te geven.
 
Vanavond ontvangt Deportivo in het eigen Riazor-stadion leider Barcelona. Depor doet het dit seizoen niet slecht met vier overwinningen en twee gelijke spelen. De Galiciërs lieten nog geen puntje liggen in eigen stadion en leider Barça is dus meer dan gewaarschuwd. Rijkaard daarentegen verloor nog geen enkele keer met Barcelona in La Coruña. Hij behaalde twee overwinningen en een gelijkspel. De Nederlandse coach zal weer enkele wijzigingen doen in vergelijking met de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Gudjohnsen en Xavi verdwijnen, Iniesta en misschien wel de ‘overbodige’ Saviola komen in hun plaats. Ronaldinho is ook een mogelijkheid diep in de spits met achter hem Giuly en Messi. Ook centrale verdediger Puyol is er niet bij, zijn vader overleed gisteren. Bij de thuisploeg is enkel Capdevilla twijfelachtig.
 
Real Sociedad speelt in Valencia tegen promovendus Levante. De Basken hebben dringend een overwinning of minstens een gelijkspel nodig om het vertrouwen terug op te krikken. Levante is een ideaal slachtoffer, aangezien de ploeg van coach López Caro al vijf speeldagen niet meer kon winnen. Nieuwe coach Lotina blijft het vertrouwen houden in spits Kovacevic die na een lange blessure al meer dan een jaar de weg naar de netten niet vond. De derde wedstrijd van vanavond is Real Mallorca tegen Atlético. De Madrilenen begonnen uitstekend aan het seizoen met uitschieters tegen Real Madrid en Sevilla. Na de vele blessures en drie nederlagen op rij is de euforie verdwenen in en rond het Calderón-stadion. Coach Aguirre opteert wellicht opnieuw voor één aanvaller en zet el Kun Agüero op de bank. Bij de eilandploeg raakt ex-colchonero Ibagaza niet op tijd fit.
 
Eerste achtervolger Sevilla krijgt Osasuna op bezoek. De bezoekers uit Pamplona verkeren niet in hun beste vorm. Van hun laatste vijf partijen – twee Uefa-cup-, twee competitie- en één bekerwedstrijd – konden de rojillos er geen enkele winnen: drie gelijke spelen en twee nederlagen. De thuisploeg – voor de tweede maand op rij de beste club van Europa in de IFFHS-ranking – is wel in goeden doen. Coach Juande Ramos kan opnieuw beschikken over de Uruguayaanse aanvaller Chevantón. Derde in de stand is Real Madrid dat Celta op bezoek krijgt in Bernabéu. Bij Real was het afgelopen week weer onrustig: Cassano werd door de club geschorst, een misnoegde Ronaldo die zijn gal spuwt in de media en Reyes die wijs zwijgt over zijn invallersrol. Bij de Madrilenen is Helguera twijfelachtig. Diarra en Roberto Carlos zijn hersteld van hun blessures. De spelers van Celta willen de matige start goed maken door op Bernabéu voor de verrassing te zorgen.
 
Twee van de drie ploegen die vierde staan nemen het zondag tegen elkaar op. Zaragoza ontvangt in La Romareda Getafe. Beide ploegen namen een uitstekende start en staan slechts op drie punten van leider Barcelona. Van de laatste vier wedstrijden wonnen de bezoekers uit Madrid er vier, ze verloren enkel van ploeg in vorm Sevilla. Bij de thuisploeg kan coach Víctor Fernández geen beroep doen op Celades en Aimar. Die derde vierde plaats neemt momenteel Valencia in dat zondagavond op bezoek gaat bij Espanyol. Naar alle waarschijnlijkheid opteert Espanyol-coach Valverde nog eens voor zijn sterrentrio Tamudo-De la Peña-Luis García. De drie kwamen nog maar één keer samen in actie. Na het verrassende verlies van vorige week wil Valencia absoluut puntenverlies vermijden. Maar ook de Catalanen kunnen de punten gebruiken, want ze staan slechts drie punten boven de degradatiezone.
 
Villarreal vecht zondag tegen Real Betis om een plaats bij de eerste zes in de Primera División. De club wil absoluut Europees voetbal halen en na de slechte start lijkt el submarino amarillo alvast gelanceerd. Bij de thuisploeg zou de Turkse aanvaller Nihat zijn debuut kunnen maken in El Madrigal als basisspeler. De Andalusiërs kunnen punten gebruiken, want ze staan op een troosteloze achttiende plaats. De twee laatste wedstrijden van de speeldag zijn het duel tussen de twee promovendi Recreativo en Gimnástic en het duel tussen Athletic en Racing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties