Maaroufi bevestigt keuze voor België

Maaroufi bevestigt keuze voor België
Foto: © SC

Vorige week kondigde Ibrahim Maaroufi aan dat hij de Rode Duivels verkiest boven de nationale ploeg van Marokko. Groot was de verwondering toen de talentrijke middenvelder van Inter niet in de nationale Beloftenselectie zat. Toch bevestigde Maaroufi in de Gazet van Antwerpen nogmaals dat hij de intentie heeft om voor de Rode Duivels uit te komen.
 
Maaroufi: “Mijn voorkeur gaat uit naar België. Ik ben wel enkele keren op vakantie in Marokko geweest, maar mijn binding met België is sterker. Ik ben in België geboren en heb een Belgisch paspoort. Bovendien past de Belgische nationale ploeg beter in het programma van het Italiaans voetbal. De Afrika Cup valt in januari, dan mis je een maand van de competitie.”
 
“Ik heb nooit voor de Belgische jeugdelftallen gespeeld. Ik heb ooit één oproeping gekregen, maar die heb ik geweigerd omdat ik belangrijke verplichtingen had met PSV. Nadien zijn ze nooit meer komen scouten. De oproepingen uit Marokko heb ik altijd geweigerd. Vandereycken is inderdaad naar Milaan gekomen om mij te vragen om voor België te kiezen. In eerst instantie voor de beloften, maar wie weet nadien…”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties