Politie verzegelt stadion Udinese

Politie verzegelt stadion Udinese
Foto: © SC

Udinese kan momenteel niet in zijn eigen stadion spelen. De Italiaanse politie heeft na een inspectie het Stadio Friuli verzegeld nadat men tal van gebreken vaststelde inzake brandveiligheid en de nieuwe regels tegen hooliganisme.
 
Korpschef Giovanni Colloredo: “Het is een actie die we moesten ondernemen. Na de inspectie was het een onvermijdelijke beslissing want het is niet enkel de positie van de reclameborden die problemen veroorzaken. Op dit moment zijn de juiste omstandigheden niet aanwezig om gelijk welk sportevenement te laten plaatvinden in het Stadio Friuli.”
 
Het bestuur van Udinese liet al weten dat men al het mogelijke zal doen zodat de volgende thuiswedstrijd tegen Siena op 19 november kan plaatsvinden. Is het stadion niet op tijd in orde dan wordt waarschijnlijk uitgeweken naar het Stadio Marco Bentegodi van Chievo Verona. Afgelopen zomer was er ook al een dispuut omtrent het Stadio Friuli toen het stadsbestuur van Udine en het clubbestuur van Udinese lange tijd geen akkoord vonden omtrent de huurgelden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties