Belgen verliezen niet in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Belgen verliezen niet in Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De twaalfde speeldag in de Bundesliga zit er nog niet helemaal op, maar de ploegen met Belgen op de loonlijst speelden reeds hun duels op zaterdag. En er viel zowaar goed nieuws te melden, al is dat relatief. Geen enkele Belg werd in het verlies gespeeld, maar er viel slechts een maal winst te noteren.

Goed nieuws was er nog eens voor Bayern München en Daniël Van Buyten. Na de recente één op zes werd er in Leverkusen eindelijk nog eens gewonnen al gebeurde dat slechts op het nippertje. Onze landgenoot maakte de negentig minuten vol.

Hamburg-Mönchengladbach is een duel waar er in het beste geval vier Belgen op het veld zouden kunnen staan. Kompany (HSV) en Daems (Mönchengladbach) zijn echter geblesseerd en dus bleven enkel Sonck en Thijs van de bezoekers over. Thijs speelde de hele wedstrijd terwijl Sonck het laatste kwartier mocht meespelen. De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel. 

Joris Van Hout staat met Bochum niet langer op de laatste plaats. Dat heeft het te danken aan het 3-3-gelijkspel in Berlijn. De Belgische spits mocht enkel het laatste kwartier meespelen en zag hoe de thuisploeg daarin de gelijkmaker scoorde. 

En bij Wolfsburg nog steeds geen Peter van der Heyden in de ploeg. Hij is nog altijd niet speelklaar, maar zijn team blijft het wel goed doen. Dit keer werd er in eigen huis tegen Cottbus 0-0 gelijkgespeeld. Wolfsburg zit aan tien op twaalf en is helemaal uit de degradatiezorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties