Barça met gehavende aanvalslinie in Palma

Dave Sentobin
| 0 reacties
Barça met gehavende aanvalslinie in Palma
Foto: © SC

Vanavond start de elfde speeldag in de Primera División in Bernabéu met een eerbetoon aan de overleden Ferenc Puskas. Real ontvangt in eigen huis Racing. De tweede in de stand, Sevilla, neemt het vanavond op tegen een rechtstreeks rivaal, Valencia. Morgen komen de andere ploegen nog in actie. Leider Barcelona speelt in Palma de Mallorca en rode lantaarn Real Sociedad speelt een belangrijke wedstrijd tegen Real Betis.
 
Real Madrid zal vanavond een eerbetoon brengen aan ex-speler Puskas in de wedstrijd tegen Racing. Vanavond zullen alle ogen ongetwijfeld ook gericht zijn op Cannavaro die volgens de Spaanse media binnenkort de Gouden Bal zal ontvangen. Capello laat verrassend Cassano uit de kern nadat de charismatische oefenmeester het Italiaanse woelwater vorige week terug in de armen had gesloten. Beckham en Ronaldo zijn allebei gekwetst. Bezoekende coach Portugal, ex-trainer van RM Castilla (Real Madrid B), begon slecht aan de competitie met drie nederlagen. Ondertussen zijn de Cantabriërs al zeven speeldagen ongeslagen. Antonio Tomás en Colsa zijn geschorst en Melo is geblesseerd.
 
Sevilla, dat vorige week zijn leidersplaats verloor aan Barcelona, speelt in het Sánchez Pizjúan-stadion tegen rechtstreeks concurrent Valencia, vier punten minder dan Sevilla. Beide ploegen speelden vorige week gelijk tegen respectievelijk Racing en Athletic. Zowel de Andalusiërs als de mannen van Quique Flores kunnen een overwinning gebruiken. Bij de thuisploeg kwam Spaans international Javi Navarro geblesseerd terug van de oefenwedstrijd tegen Roemenië. Dragutinovic (ex-Standard), Jesús Navas en Chevantón zijn eveneens geblesseerd. Bij de bezoekers zijn er ook zes afwezigen. Bovendien bevorderen de geruchten dat trainer Quique Flores zou worden vervangen door Marcelo Lippi de stemming in het Valencia-kamp niet.
 
Leider Barcelona speelt zondagavond in Palma tegen eilandploeg Mallorca. Rijkaard trekt met een gehavende aanvalslinie naar de Balearen nu Messi en Saviola ook out zijn. Giuly en Gudjohnsen zijn hun logische vervangers. Iniesta en Xavi zijn hersteld van hun kwaaltjes. Bij Mallorca zal Maxi López – uitgeleend door de bezoekers – ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn om Barça punten af te snoepen. Zaragoza – vierde in de stand – krijgt degradatiekandidaat Gimnástic over de vloer. De Catalanen behaalden vorige week een puntje tegen Deportivo en hopen die positieve lijn verder te trekken tegen de maños. Bij de thuisploeg die momenteel op volle toeren draait, zijn Gabi Milito, Diogo, D’Alessandro, Celades en Cuartero niet van de partij.
 
Villarreal ontvangt in El Madrigal Getafe dat samen met Zaragoza op een gedeelde vierde plaats staat. De thuisploeg kon in laatste instantie Arruabarrena recupereren waardoor Pelligrini toch nog één linksbuiten over heeft. Aanvoerder Riquelme riep de Villarreal-aanhang op om het team ten volle te steunen, ook al speelde el submarino amarillo nog niet op zijn beste niveau. Bij de Madrileense bezoekers verloopt alles op wieltjes. Toch blijven de spelers nuchter en bevestigen dat het behoud hun belangrijkste doelstelling is. Aguirre benadrukte vorig seizoen ook telkens dat het voornaamste doel van zijn team het behoud was. Hij behaalde met Osasuna toen wel een mooie vierde plaats. 
 
Levante krijgt zondag Atlético op bezoek. De Madrileense club is heel wisselvallig, soms geniaal, maar veeleer zonder inspiratie. Atleti staat wel op een zevende plaats op slechts twee punten van de Champions League-plaatsen. De promovendus uit Valencia staat in de middenmoot met twaalf punten. In de heenwedstrijd van de Copa del Rey verloor Atlético in eigen stadion van Levante, de terugwedstrijd werd afgelast door de hevige regenval. In La Coruña vechten zondagavond Deportivo en Celta om de titel “ploeg van Galicië”. Beide ploegen hebben te kampen met afwezigen. International Arezmendi is bij de thuisploeg twijfelachtig en bij de bezoekers is mede-international Oubiña ook licht geblesseerd teruggekeerd na de oefenwedstrijd met de Spaanse selectie. Spelers, trainers en voorzitters deden afgelopen week al aan psychologische oorlogsvoering om de derby enigszins te beïnvloeden.
 
Hekkensluiter Real Sociedad is aan een goede reeks bezig – winst in de beker en een gelijkspel afgelopen speeldag. De Basken trachten die reeks door te trekken tegen rechtstreeks rivaal Real Betis. De béticos staan twee plaatsen hoger met vier punten meer dan de mannen van Lotina en wonnen nu al tweemaal op rij. Het Baskische bestuur heeft alvast versterking aangetrokken om de degradatieplaatsen te ontlopen. Jesuli kreeg van de Spaanse voetbalbond toelating om al dit weekend voor Real Sociedad te spelen. De overige wedstrijden zijn Recreativo – Osasuna en Espanyol – Athletic.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties