Watford en Charlton in de problemen

Kevin Vanbuggenhout

Everton, Portsmouth en Reading hielden de drie punten thuis. Dat houdt dus ook in dat Watford en Charlton in de gevarenzone blijven vertoeven.

Everton wist zich tot nu toe in de subtop van het klassement te nestelen. Met het bezoek van Bolton werd Everton aan een echte test onderworpen. Arteta scoorde het enige doelpunt uit de partij. Hij schoot prachtig in de linkerbovenhoek binnen. Bolton moet gaan oppassen voor een terugval en deelt nu de vijfde plaats met Aston Villa dat later nog speelt. Everton nadert tot op één punt van Bolton in de stand.

Portsmouth moest Watford opzij zetten om bovenin te blijven meedraaien. Het zag er even benard uit toen De Merit een hoekschop binnenkopte. Portsmouth-doelman James ging het luchtduel nochtans aan, maar hij kwam niet bij de bal. Kanu werkte vlak voor rust de gelijkmaker tegen de netten. Een laat strafschopdoelpunt van LuaLua schonk Portsmouth alsnog de zege. Portsmouth springt door deze zege naar de derde plaats. Voor Watford was deze nederlaag een bittere pil om te slikken.

Op het veld van Reading speelde Charlton Athletic zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe trainer Les Reed. Die kon niet voor het verhoopte schokeffect zorgen. Seol kopte Reading op voorsprong. In de tweede helft kon Doyle voor de beslising zorgen. Sidwell raakte de bal eerst niet goed. Maar de bal viel voor de voeten van Doyle en die maakte er 2-0 van. Reading blijft het goed doen en staat op een knappe achtste plaats. Charlton komt niet weg van de laatste plaats.