Prandelli is de beste coach

Prandelli is de beste coach
Foto: © SC

Cesare Prandelli is door zijn collega’s verkozen tot coach van het seizoen 2005-2006. De 49-jarige coach won de Panchina d’Oro, de Gouden Bank, doordat hij Fiorentina afgelopen seizoen leidde naar een ticket voor de Champions League. Op de ranglijst volgt Prandelli Luciano Spalletti van AS Roma op.
 
Spalletti: “Dit is een belangrijke prijs voor mij en het heeft zelfs meer waarde omdat hij gekozen is door mijn collega’s. Ik wil mijn gehele staf bedanken die niet altijd zichtbaar is, maar mij nooit heeft verraden. De club stelt mij een belangrijk team ter beschikking en Firenze begroette mij zeer goed en gaf mij het enthousiasme dat ik nodig had.”
 
“Ik verwachtte niet van deze prijs te winnen, want ik dacht dat Luciano Spalletti hem weer zou winnen. Roma beleefde een excellente tweede seizoenshelft en ik dacht dat hij daarvoor zou beloond worden.”
 
In de Serie B ging Antonio Soda van Spezia met de Panchina d’Argento, de Zilveren Bank, lopen. Ook de staf van zowel de Italiaanse nationale ploeg als de staf van de Italiaanse nationale beloftenploeg vielen in de prijzen.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties