Krijgt 'Zaak-Nancy' nog een staartje?

Krijgt 'Zaak-Nancy' nog een staartje?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

BN/De Stem liet vandaag weten dat de aanklager van de UEFA protest heeft ingediend bij de Europese voetbalbond tegen de straf die Feyenoord vorige week vrijdag kreeg naar aanleiding van de rellen tijdens de wedstrijd Nancy-Feyenoord in de Uefabeker. De Rotterdammers kregen een boete van 130.000 euro en een voorwaardelijke straf van twee wedstrijden zonder publiek.

De straf viel dus veel lichter uit dan wat de aanklager geëist had. Die wilde Feyenoord twee jaar uitsluiten van Europees voetbal. Op zeer korte termijn zal de tuchtcommissie van de UEFA met een motivatie naar buiten komen waarom er een veel lichtere straf voor Feyenoord uit de bus kwam. Daarna hebben beide partijen trouwens nog drie dagen de kans hebben om protest in te dienen.

Feyenoord liet eerder al verstaan met de straf akkoord te gaan, maar de UEFA-aanklager gaat zeker in beroep volgens bronnen binnen de Europese voetbalbond. Hierdoor zal de zaak waarschijnlijk in januari nog eens onderzocht worden. Daardoor loopt Feyenoord opnieuw de kans om voor twee jaar uitgesloten te worden van Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties