Ronaldinho krijgt toch nog een prijs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ronaldinho krijgt toch nog een prijs
Foto: © SC

Ronaldinho sluit het jaar dan toch nog af met een prijs. De Uruguayaanse krant El País heeft de Braziliaanse ster van FC Barcelona uitgeroepen tot de in Europa spelende Koning van het Voetbal 2006. Ronaldinho greep eerder deze maand naast de Gouden Bal en de Fifa World Player of the Year Award.

Ronaldinho kreeg bij deze in Zuid-Amerika prestigieuze verkiezing 54 stemmen. Hij liet daarmee Fabio Cannavaro, die de eerder genoemde awards allebei wist te winnen, met elf stemmen achter zich. Thierry Henry werd derde met 35 stemmen en Ricardo Kaká eindigde als vierde met 34 stemmen.

Het is ondertussen al de derde keer op rij dat Ronaldinho wordt gelauwerd door El País. Voor hem was het de Fransman Zinedine Zidane die van 2001 tot en met 2003 de prijs in de wacht kon slepen. Nog nooit won een Belg deze trofee, maar wel een Nederlander. Marco Van Basten vonden ze in 1992 de beste in Zuid-Amerika.

Vandaag maakt El País bekend welke Zuid-Amerikaan de beste voetballer is op het eigen continent. Afgelopen drie jaar ging die prijs naar de Argentijnse aanvaller Carlos Tévez die nu moeilijke tijden kent bij West Ham United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties