wedstrijdverslagen 3 prov B. O-VL 07/01/2007

Hendrik De Vriesere
wedstrijdverslagen  3 prov B. O-VL 07/01/2007

Heusden - Overmere.

De thuisploeg was op het zwaar terrein goed in zijn sas. In de 21' kwam het op voorsprong via Michiels, maar Overmere kon nog tegen druk geven. Net op het kwart kwamen ze langzij  via De Beats die de afwerker was. Toen de bezoekers tot tien herleid werden ( Ojumah) rood. Dan kon Heusden uit de startblokken komen, de beste ploeg op het veld, in de tweede periode. Marius zorgde voor 2-1 in de 68' en dan was het de beurt aan Vandervennet die de eindstand op 3-1 bracht.

Azalea - KFCO.Gent.

Een derby van de bovenste plank waar de bezoekers eerst op voorsprong kwamen. Een kopbaldoelpunt in de 43' van Mokio, tevens ook de ruststand. Daarna kansen van De Smedt aan de overzijde het zelfde wat de tegen partij met de kop en 1-1 in de 50'. Azalea bleef de aanval opeisen en kon in de 63' gevaarlijk  uithalen via Preys 2-1. De thuisploeg miste nog open kansen om verder afstand te nemen. De gelijkmaker kwam roet in de soep gooien. DFe Brycker kreeg vrije doorgang en scoorde 2-2 in de 84', KFCO.Gent duwde eens door, waar Azalea nog goed weg kwam in de laatste vijf minuten in deze stadsderby, eindstand 2-2.

Erperondegem - Smetlede.

In de strijd van de degradatie was het erg spannend op Erperondegen. Beide ploegen konden om beurten scoren zoudat ze elkaar waardig waren.Met voor elk een strafschop. Maar het was De Saedeleer die de man van de wedstrijd werd, die zorgde voor hun tweede zege. Doelpunten makers : 4' Goeman (0-1), 7' Lippens (1-1) ,12' Lauwaert 1-2,  22'  Limpens 2-2, 44' De Ridder ( strafschop) ,3-2, 45' Goeman (strafschop) 3-3 , 46' Van Damme ( 4-3) , 77' De Saedeleer (5-3) , en de 81' Lauwert 5-4 de eindstand.

Laarne - T.Melle.

De bezoekers kwamen al snel op winst in de 15' scoorde Vandenberghe 0-1. Maar ze konden deze voorsprong niet lang volhouden. op het halfuur een own goal en alles was over te doen. De thuisploeg kwam beter uit de verf en maakte in de eerste helft er nog 2-1 dit door De Landtheer. Daarna verdubbelde de thuisploeg de stand op met in de 67' Matthijs en op strafschop De Cocker (83'), eindstand 4-1.

Naz/Eke - SK.Oostakker

In de topper tussen Naz/Eke en SK.Oostakker waren langs beide kanten kansen. Maar het bleef 0-0 tot in de 45'. Toen in de 50'  kon Rijsseghem de score openen voor de thuisploeg 1-0, tot op het einde hield Naz/Eke goed stand om de winst in eigen huis te houden. In de slotfaze zorgde van Meulecom ( 84') voor een billijke puntendeling, " Topper onbeslust " , eindstand 1-1.

SK.Kalken - Serskamp.

Er stond geen maat op de thuisploeg, een gemakkelijke zege. Al in de eerste helft was de wedstrijd beslist de 3' De Sutter en daarna was het teemaal De Clercq in de 6' en 41'. Serskamp had in de tweede periode geen kansen meer. Toch liet SK.Kalken nog een reeks kansen onbenut , eindstand 3-0.

C.Melle - St.Muide.

Een heel stabiele partij maar het was St.Muide die op voorsprong kwam in de 19' Chebil scoorde. Daarna was het meer middenveld spel zonder veel doelgevaar. In de tweede helft het zelfde spelbeeld.. Tot in de laatste tien minuten er een strafschop werd gefloten, Cooman zette deze om en zou bleef het 1-1 na 90'.

Moortsele - VSV.Gent.

Een wedstrijd met veel animo, Moortsele probeerde iets maar kon niet afwerken. Ze hijsen een strafschop op maar tebergeefs, zoudat ze de rust in ginge, met een 0-0 stand. VSV.Gent speelde daarna op de counter en dat leverde in de 47' een doelpunt op Bulteel zorgde daar voor. Voor Moortsele een onverdiend vonnis, eindstand dus 0-1.