Billijk gelijkspel in derby en nieuwe doelman voor KVK

Kevin Vaes

Tweedeprovincialer KVK Beringen trok afgelopen zondag naar de buren van Turkse FC met als inzet een plaats in de top vijf. Op een zeer slecht veld begon de thuisploeg het felst aan de derby met enkele halve kansen zonder al teveel gevaar. KVK had het moeilijk in het openingskwartier maar kon gaandeweg het evenwicht herstellen. Na twintig minuten moest doelman Muffels gepast tussenkomen op een bal van Rutten. Even voorbij het halfuur moest doelman Muffels een vrijeschop van Putzeys uit zijn doel ranselen. Na de rust kwam KVK op voorsprong nadat Joan Theunis met wat geluk in balbezit kwam en ook prima afwerkte voorbij een kansloze Muffels. De thuisploeg was niet aangeslagen en drukte KVK de daaropvolgende tien minuten tegen het eigen doel. In de 54’ kwam KVK tot tweemaal toe zeer goed weg nadat niemand de bal achterin weg kreeg. Het daaropvolgende schot werd prima uit de hoek gehaald door Kaerts. Drie minuten later is het dan toch raak wanneer de thuisploeg een penalty kon versieren: 1-1! Op dat moment zeker een verdiende gelijkmaker. Na die gelijkmaker bleef de partij goed op en af gaan en kon de goal aan de beide zijden vallen. Zo kregen we naar 73’ een prima save van Muffels op een poging van Kevin Driesen. Ook aan de overkant waren er enkele halve kansen en een afgekeurd doelpunt van Cinar. Doelman Muffels moest zich vier minuten voor tijd nogmaals onderscheiden op een poging van Rutten. In de blessuretijd had de prima ingevallen Di Giambattista nog een uitstekende kans maar zijn schot week nog net af en ging in het zijnet. De partij eindigde zo op een 1-1 gelijkspel en dat is al bij al een terechte uitslag.

Tweedeprovincialer KVK Beringen versterkte zich ook met doelman Pacal Beeken van het teloorgegane Tienen United. Vanaf volgende week komt de doelman de ploeg versterken en hij zal ook meteen inzetbaar zijn. Pascal Beeken zal bij veel voetbalsupporters een belletje doen rinkelen want hij was ooit doelman bij oa NAC en Club Luik.