Analyse Nieuwe leider na puntenverlies Olympic

Nieuwe leider na puntenverlies Olympic

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de negentiende speeldag afgewerkt. Koploper Olympic Charleroi bevestigde zijn slechte vorm van de laatste weken. Nadat er vorige week kansloos verloren werd bij laagvlieger KSK Hasselt, verloren de Karolingers dit weekend voor het eerst punten in het eigen stadion. Tegen Seraing kwamen 'Les Dogues' niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Sprimont CS profiteerde optimaal, ook Namur komt opnieuw aansluiten.

Sprimont CS is de nieuwe koploper. De Luikenaars wonnen met ruime 3-0 cijfers tegen La Louvière. Sprimont is niet alleen de nieuwe leider in het algemene klassement, het blijft met nog één speeldag te gaan ook in pole-position om de tweede periodetitel binnen te rijven. Sprimont heeft één punt voorsprong op Namur en twee op FC Luik. Eén van deze ploegen zal wellicht de periodetitel binnen halen. Op papier kan Verviers ook nog periodekampioen worden, maar dan moet Sprimont verliezen en mogen Namur en Luik niet winnen.

KSK Tongeren HM kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen CS Verviers. Bij de Limburgers was scheidsrechter Delcorps de gebeten hond. Nadat Tongeren naar een makkelijke 1-0 voorsprong uitliep, moest de thuisploeg plots met tien man verder nadat Morhaye in één minuut tijd twee lichte gele kaarten kreeg. In een tumultueuze wedstrijd werd ook Tongeren-trainer Renaers naar de tribune gestuurd en liepen de gemoederen op het veld regelmatig hoog op. Verviers kwam via twee fouten in de Tongerse defensie op voorsprong, maar Mellemans bracht met zijn tweede van de avond de score opnieuw in evenwicht. Tongeren kreeg nadien nog de beste kansen, maar de 2-2 stand bleef op het scorebord staan. Voor de Eburonen is dit het tiende gelijkspel van het seizoen.

KSK Hasselt ging in een zwakke wedstrijd onderuit op het veld van FC Luik. In een gezapige eerste helft bracht Petosa de thuisploeg op voorsprong. Na rust probeerde Hasselt iets terug te doen, maar net op het moment dat de Limburgers de wedstrijd in handen leken te hebben, sloeg Luik opnieuw toe met een doelpunt van Zappia. Door de nederlaag blijft Hasselt dertiende. Volgende week volgt er een zespuntenwedstrijd tegen hekkensluiter Kelmis, dat op twee punten volgt.

Bocholt VV speelde met 1-1 gelijk tegen Visé. Bosak bracht de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong. De thuisploeg reageerde, maar scoren zat er voor rust ondanks meerdere goede kansen niet in. Na rust moesten de bezoekers met tien verder, na een rode kaart van Eputa. Toch leek de 0-1 op het bord te blijven staan, tot Kocaslan in blessuretijd voor de oververdiende gelijkmaker zorgde.