Analyse Aalst periodekampioen ondanks verlies

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Aalst periodekampioen ondanks verlies
Foto: © SC

Na de eerste heeft Eendracht Aalst ook de tweede periodetitel binnen gehaald. Reden tot feesten had Aalst niet, want er werd verrassend verloren van Bornem. Boom ging winnen op het veld van concurrent Schoten. Opwijk ging thuis de boot in tegen Wijgmaal. 

Eendracht Aalst had aan één puntje genoeg om de tweede periodetitel binnen te rijven. SV Bornem draaide nog wel mee aan de top van vierde klasse, maar had na de winterstop nog geen punten gepakt. Verrassend genoeg stond Boom na een halfuuur al 0-2 voor. Aalst probeerde nog wel, maar kon de tweede nederlaag van het seizoen niet vermijden. De schade valt nog mee want eerste achtervolger Temse kon ook niet winnen. Hierdoor heeft Aalst dus toch de periodetitel beet. Voor Bornem was de zege op Aalst uiteraard een opsteker van jewelste. Bornem komt nu weer op gelijke hoogte van Opwijk. 

Met Schoten en Rupel Boom stonden twee mogelijke kandidaten voor een eindrondeticket tegenover mekaar. Eén doelpunt volstond voor Boom om de drie punten mee naar huis te nemen. Schoten had na de winterstop al zijn matchen gewonnen, maar bleef nu dus puntenloos laatste. Boom loopt in de stand dus nog uit en verstevigt zijn vijfde plaats. Bovendien komt Boom dicht bij een plek in de top drie. Boom greep uiteindelijk maar nipt naast de tweede periodetitel. Schoten behoudt de zesde plaats in de rangschikking. 

Opwijk rekende op drie punten tegen Olympia Wijgmaal. Toch werd het al snel duidelijk dat Opwijk een moeilijke match tegemoet ging. Twee doelpunten van Capidis zorgden toch voor goede vooruitzichten. Maar in de laatste tien minuten scoorde Wijgmaal nog drie keer. Chris Bruyninckx was de uitblinker bij Wijgmaal. Een onverwachte nederlaag dus voor Opwijk dat opnieuw Bornem naast zich moet dulden. Wijgmaal deed natuurlijk een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. Wijgmaal komt nu alleen op de barrageplaats te staan. 

Dilbeek en Ukkel vergaat het al weken erg slecht. Voor beide ploegen leek het onderlinge treffen dan ook een cruciale ontmoeting. Dilbeek zag zijn kansen slinken door de rode kaart voor Vandael. Uiteindelijk kwam niemand tot scoren. Geen van beide ploegen is met dit gelijkspel veel geholpen. Dilbeek is nog steeds twaalfde, maar voelt de hete adem van Wijgmaal en Kampenhout in de nek. Dilbeek is nu dan ook helemaal in de degradatiezone terecht gekomen. Net als Dilbeek wacht Ukkel al lang op een overwinning. Ukkel staat voor het eerst alleen laatste. 

Nog zo'n ploeg waarvoor de resultaten de jongste weken enorm tegenvielen was Kampenhout. Ook daar lijkt het behoud de enige doelstelling. Tegen Eendracht Opstal lukte Kampenhout eindelijk nog eens een driepunter. Het debuut van Patrick Kanene mocht zeker gezien worden. In de tweede helft liep Kampenhout op twee minuten tijd 2-0 uit. Opstal had geen reactie meer in huis. Kampenhout zet door deze belangrijke zege een eerste stap richting behoud, maar staat nog altijd op een degradatieplaats. Opstal deelt de tiende plaats nog steeds met Lebeke-Aalst. 

Verbroedering Meldert kreeg het bezoek van SV Temse. Meldert was in de afgelopen weken uit het dal gekropen en beoogde een stuntzege tegen de tweede uit de stand. Zover kwam het echter niet. Geen van beide teams kwam tot scoren. Temse liet zo zijn laatste kans op de periodetitel winnen. Mits winst op Meldert was Temse in extremis op gelijke hoogte van Aalst gekomen. In het algemene klassement telt Temse nu negen punten achterstand op Eendracht Aalst. Voor Meldert verandert het gelijkspel tegen Temse niet veel. 

Woluwe-Zaventem ging een poging doen om eens een 6 op 6 te kunnen behalen. Het begon ook goed met een doelpunt van Fosse. Na een halfuur werd Pannis echter met een rode kaart van het veld gestuurd. Grimbergen rook zijn kans en Diomi keerde de achterstand om in een voorsprong. Diomi blijft het erg goed doen, hij scoorde al zeven keer in vijf wedstrijden. Maar met een man minder sleepte Woluwe-Zaventem toch nog een punt uit de brand. Het was weer Fosse die het doelpunt maakte. Woluwe-Zaventem moest dus vrede nemen met een gelijkspel, maar zal daar gezien de omstandigheden wel mee kunnen leven. Grimbergen behaalde een punt op verplaatsing, maar liep een kans mis om zijn opmars verder te zetten. Nu belandt Grimbergen opnieuw op een degradatieplaats. 

Berchem had zich al in enkele thuismatchen in de luren laten leggen. Een herhaling van dat scenario wilde men kost wat kost vermijden. SK Lebeke-Aalst hield lang stand, maar vlak voor affluiten bemachtige Berchem alsnog de winnende treffer. Berchem kon dus de drie punten nog eens thuis houden en nadert op Schoten. Lebeke-Aalst blijft elfde met 23 punten.                         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties