Belgen in Bundesliga worden afgemaakt

Philippe Crols
| 0 reacties
Belgen in Bundesliga worden afgemaakt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen die in de Bundesliga actief zijn worden door de Duitse pers met de grond gelijk gemaakt. Wesley Sonck, Daniël Van Buyten en Bernd Thijs moeten het zwaar ontgelden. Enkel Filip Daems kan nog op het nodige krediet rekenen. 

Express, dat is een regionale krant, laat geen spaander heel van Sonck: "Grote mond, veel geld, weinig zweet. Club gezocht die zijn riant maandloon van 80.000 euro wil overnemen." Ook Bernd Thijs wordt met de grond gelijk gemaakt in Express: "Hij toonde zelden zijn kwaliteiten om het spel te sturen. Hij heeft te veel gebreken en verstuurt te veel slechte passes. Zijn toekomst bij Gladbach is onbestaande ondanks dat hij er nog een contract tot 2008 heeft."

Daniël Van Buyten kreeg ook bakken kritiek over zich heen. Het Duitse Bild maakte vervormde zijn naam tot Von Bolzen (Van Blunder). Onze landgenoot wordt in Bild omschreven als de twaalfde man van de tegenstander. Hij maakt opvallende positionele fouten, is zwak in de duels om nog maar te zwijgen over zijn spelopbouw."

Filip Daems kan als enige Express bekoren: "Hij is vriendelijk, maar veel en langdurig geblesseerd. Als hij fit is is hij een goed optie voor de linksachter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties