Lazio en Empoli doen beste zaak

Maarten Vandenabeele

Op de zesentwintigste speeldag konden Palermo en Milan geen afstand nemen van elkaar. Daardoor deden Empoli en Lazio een uitstekende zaak: beiden wonnen hun thuiswedstrijd en schuiven op in de stand. Roma kwam niet verder dan een gelijkspel bij Chievo, waardoor Inter vanavond tot 16 punten kan uitlopen.

Ronaldo startte op de bank bij Milan, Gilardino stond in zijn plaats. De spits versierde na goed 9 minuten al een strafschop. Kakà kon Milan al vroeg op rozen zetten, maar Fontana pakte de elfmeter (foto). Palermo moest als thuisploeg lijdzaam toezien hoe de Rossoneri heersten, maar doelpunten bleven uit. Na de pauze kreeg Di Michele een uitstekende kans op de 1-0, maar alleen voor Dida faalde hij. Diezelfde Di Michele kreeg in de extra tijd nog een kans om matchwinnaar te worden, maar hij schoot over.

AS Roma kwam al vroeg op een 2-0 achterstand tegen Chievo. Bogdani en Semioli scoorden. Direct na de 2-0 kon Totti al de aansluitingstreffer binnenkoppen. Kort na rust was het alweer Totti die de bezoekers langszij bracht: met links schoot hij vanop afstand raak, 2-2. In de resterende tijd raakten geen van beide ploegen nog aan een doelpunt.

Lazio was de lachende derde in Palermo - Milan. Dankzij hun overwinning en het gelijkspel tussen de concurrentie, verstevigen de Biancocelesti hun goede klassering. Colucci had ervoor gezorgde dat Catania verrassend met 0-1 mocht rusten, maar in een sterke tweede helft zorgden Pandev (foto), Siviglia en Rocchi voor een thuisoverwinning: 3-1.

Empoli knoopte weer met de overwinning aan: Messina mocht met 3-1 terugkeren naar Sicilië. Saudati en Marzoratti zorgden voor een 2-0 ruststand en na de onderbreking bracht Saudati de stand op 3-0. Ondertussen waren de bezoekers al tot tien herleid na rood (voor protest) van De Vezze. In de slotfase wist Alvarez nog de eerredder te forceren: 3-1.

Fiorentina, in de winning mood, slaagde er niet in Reggina klein te krijgen. Foggia leek de thuisploeg lange tijd een mooie overwinning te bezorgen, maar enkele minuten voor affluiten kwamen de Viola, via een benutte strafschop van Mutu, nog langszij: 1-1.

Atalanta kwam dankzij Ventola al na 8 minuten op voorsprong bij Sampdoria, maar in het laatste kwart van de wedstrijd gaven Bazzani (foto) en Volpi, met een strafschopdoelpunt na een onbestaande handsbal, de thuisaanhang toch nog reden tot feesten: 2-1.

Ascoli - Parma, de wedstrijd tussen de laatste en voorlaatste uit het klassement, eindigde op 0-0. Met nog 35 minuten op de klok verloor Ascoli Bonnani met tweemaal geel, maar een ongeïnspireerd Parma kon niet profiteren.

Torino won nipt van Cagliari. Bovo scoorde in de eerste helft voor de thuisploeg en na de pauze hield de verdediging stand. Ardito kreeg in de slotminuut nog zijn tweede gele prent. Torino wipt nu over Cagliari in de stand.

In Siena - Livorno bleef het 0-0.