Analyse Vrasene en Eeklo weekwinnaars in O-Vl

Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene en Eeklo weekwinnaars in O-Vl
Foto: © SC

    
14 op 14! Het is al van 22 oktober geleden dat KFC Vrasene nog in het zand beet. De Waaslanders omzeilden de moeilijke klip bij Rapide Lebbeke al had de thuisploeg kansen om een veilige voorsprong uit te bouwen. Kenny Raaymakers liet het niet aan zijn hart komen en krikte zijn totaal op naar 21 treffers. Vrasene schuift door naar een gedeelde 3de plaats op 5 punten van de leider. 
Ook KFC Eeklo stond voor een moeilijke opdracht. Kort na de rust liepen de gastheren 2 doelpunten uit met, onder andere, de 20ste treffer van Dave Gijsel. KSK Lebbeke vocht terug maar de Eeklose verdediging verijdelde de gelijkmaker. Eeklo voert opnieuw alleen de leiding.
Olsa Brakel kon een vroege voorsprong niet vasthouden bij Lovendegem. In het laatste kwartier scoorde Terry De Grande 2 keer, zodat Olsa op 3 punten van Eeklo staat.
Eendracht Appelterre nam het voortouw in de eerste helft bij Aalter, maar scoorde niet. Dat deed de steeds sterker wordende thuisploeg in de 2de helft wel. Toen Wesley Roman na 6 “droge” weken opnieuw de weg naar de netten vond was voor Appelterre de kous af. De tabaksplanters tellen nu 5 punten achterstand op Eeklo.

KSK Lebbeke
kon even gelijke tred houden bij leider Eeklo, maar kreeg nadien de dubbele achterstand niet meer weggewerkt. SK Lebbeke 7 punten achterstand, met 1 wedstrijd meer gespeeld.
Sparta Petegem kon pas in de slotminuten afstand nemen van een verdienstelijk Machelen. Met zijn 15de seizoenstreffer net voor de rust had Rieno Van Oost zijn ploeg op gelijke hoogte gebracht. Petegem wordt 6de op 8 punten.
Het vaak wispelturige Kwik Eine ging onderuit bij Kemzeke al had het wel een paar goede kansen om de achterstand weg te werken. Een opnieuw sterk voor de dag komende doelman Corstanje stond echter iets te vaak in de weg. Eine vinden we terug op rang 7, op 11 punten.
SK Berlare keek al vroeg tegen een achterstand aan maar gaandeweg moest Terjoden zich gewonnen geven tegen de sterkere bezoekers. Berlare sluit nu de linkerkolom op 12 punten.

Rapide Lebbeke
deed het niet en bezoeker Vrasene wel: de geboden kansen afwerken! Fiere vader Jens Verroken kon zijn 11de van het seizoen binnentrappen, maar een echt feest leverde dat niet op. De jonge garde van Guy Vermoesen moet stilaan nog eens een overwinning laten optekenen om terug te keren naar de linkerkolom. Rapide telt 14 punten achterstand op Eeklo.
Met het kleinste verschil hield Klauwaerts Kemzeke de punten in eigen huis tegen Eine, meteen de 3de overwinning op rij. Het doemscenario van enkele weken geleden mag opnieuw worden opgeborgen. Kemzeke volgt op 16 punten.
Grote vreugde bij Eendracht Aalter dat tegen Appelterre een einde maakte aan de negatieve serie van 3 nederlagen. Aalter schuift weg van de “barrageplaats” op 17 punten van de leider.
Een late vrije trap in de kruising toverde bij SKDJ Lovendegem opnieuw de vreugde op de gezichten. De overwinning tegen co-leider Brakel kan een nieuwe start zijn in de goede richting. Lovendegem volgt op 18 punten.

Nul op 21! SK Terjoden-Welle kon de vroege voorsprong tegen Berlare niet vasthouden en blijft in vrije val. De toverhoed moet nu stilaan echt worden bovengehaald. Terjoden duikelt naar de 13de plaats op 19 punten.
Sparta Ursel kreeg 2 opdoffers van Kerksken binnen het eerste kwartier maar vocht terug. Het behaalde gelijkspel was dan ook meer dan verdiend, maar brengt voorlopig nog niet veel zoden aan de dijk. De voorsprong op Machelen en Kerksken bedraagt 9 punten.
 
De deklat en de rug van de zeer sterk spelende doelman Jens De Vos deden Eendracht Machelen in de slotfase de das om. Als je in de hoek staat waar de klappen vallen …
Stijn Serlippens scoorde 2 keer in het eerste kwartier voor FC Kerksken, maar kon niet voorkomen dat Ursel alsnog op gelijke hoogte kwam. Kerksken deelt de Rode Lantaarn met Machelen maar telt 1 wedstrijd meer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties