Napoli weer leider

Maarten Vandenabeele

Napoli wipt voorlopig weer over Juventus naar de leiding in de Serie B. In eigen huis waren de Azzurri te sterk voor Spezia. Ook Genoa en Bologna wonnen.

Napoli wachtte tot na de pauze om afstand te nemen: na 2 minuten kopte Bogliacino de thuisploeg op voorsprong en 3 minuten later verloren de bezoekers Confalone met tweemaal geel. Toch bracht Spezia de stand weer in evenwicht: Colombo scoorde vijf minuten na de 1-0, 1-1! In de 80e minuut ging bezoekende doelman Santoni in de fout en Calaio profiteerde: 2-1. Op de tegenaanval legde Bucchi de eindstand vast: 3-1.

Genoa won nipt van Lecce en wordt voorlopig derde, na een bijzonder bitsige partij, gekruid met 10 gele en 2 rode kaarten. De thuisploeg kon geen afstand nemen, zelfs niet na rood voor Arrieta na 70 minuten. Op 5 minuten van het einde leek het te gaan gebeuren: Schiavi vloerde Gasparetto in de zestien, rood en strafschop. Leon schoot de penalty echter in de tribune. Tegen 9 man raakten de Rossoblu toch nog aan de overwinning: De Rosa werd de matchwinnaar, 1-0.

Bologna haalde het makkelijk in Cesena. Aan de rust stond het al 0-3, via Filippini en tweemaal Marazzina. Del Core leek de wedstrijd weer open te breken met de 1-3 in de 51e minuut, maar Sabato pakte kort daarop rood. 4 minuten na de rode kaart mocht ook De Feudis gaan douchen, toen hij een penaltyfout maakte en ook rood kreeg. Bellucci miste echter voor de tweede opeenvolgende week een strafschop. Toch werd het nog 1-4: Fantini legde in de 87e minuut de eindstand vast.