Reportage 1. FC Kaiserslautern-München 1860

Rita De Meyer
| 0 reacties
1. FC Kaiserslautern-München 1860
Foto: © SC

    
Als spelers hun club verlaten dan spelen er zich zo nu en dan al eens zeer emotionele taferelen af. Huilende fans die beloftes maken dat ze hun halfgod zeker eens gaan bewonderen als hij uitkomt voor zijn nieuwe club. Uitspraken die veelal geen gevolg krijgen. Enkele STVV fans voegden echter maandag de daad bij het woord, sloegen de handen in elkaar en trokken met een volle bus richting Kaiserslautern waar ze in het Fritz Walter-stadion de wedstrijd bijwoonden van het plaatselijk 1FCK tegen TSV München 1860. Ruim 28.700 toeschouwers maakten er een heksenketel van jewelste van en dit is dus tweede klasse...
  

Bij Kaiserslautern aan de slag, de Hongaarse international en voormalig kanarie, Tamas Hajnal en de Fransman Mathieu Beda die van STVV een half jaar naar Standard trok en het ondertussen al schopte tot kapitein van 1. FC Kaiserslautern.


Het vertrek van deze trip was voorzien omstreeks 15u aan Staaien, het voetbalstadion(etje zou later blijken) van STVV. De uitstap was knap geregeld door supportersclub Grankanaria van STVV die het voor elkaar hadden gekregen om deze voetbalreis aan te gaan met de spelersbus van hun geliefde kanaries. Na vier uur reizen verscheen het imposante Fritz Walter-stadion gelegen op de Betzenberg, wat ook haar bijnaam is. Het stadion was één van de twaalf stadions tijdens het WK 2006 en bied plaats aan 48.500 toeschouwers. Het stadion werd genoemd naar Fritz Walter, de aanvoerder van het West-Duitse team dat het WK 1954 won.

Het sportieve gedeelte eindigde op een 2-1 thuisoverwinning voor die roten Teufel, de rode Duivels zoals de lievelingen van de groene grasmat aldaar genoemd worden. De bezoekers uit München waren nochtans op voorsprong gekomen maar via een magistrale vrije trap van Tamas Hajnal, haarfijn op het hoofd geschilderd van Marcel Ziemer, stonden de bordjes weer gelijk. Op een kwartier van het einde knikte Silvio Meißner de eindstand binnen en de gelegenheidsfans uit België mochten uitzinnige taferelen aanschouwen vanuit de Westkurve waar de kop van das herz der Pfalz uit de bol ging.

Na de match stond er nog een leuke meet and greet op het programma met de ex-kanaries. Terwijl de plaatselijke fans vriendelijk werden verzocht om het stadion te verlaten werden de Truiense fans mooi rond het veld geleid waar ze in de catacomben een ontmoeting hadden met Tamas en Mathieu. Beiden heren glunderden bij het weerzien van hun trouwste Belgische fans en drukte elkeen de hand. Zeer emotionele taferelen speelden zich af, vooral toen Tamas Hajnal volgende uitspraak deed: "Ik ben blij dat ik voor STVV iets betekend heb". Na een leuke babbel van ruim een half uur verlieten de Truiense fans langs de grote poort het Fritz Walter-stadion om langs WK overblijfselen de nacht in te trekken op zoek naar de bus die ooit nog hun halfgoden Tamas Hajnal en Mathieu Beda vervoerden...

 

Wil jij jouw suportersclub eens in de kijker plaatsen laat ons een seintje via info@voetbalkrant.com

(klik op de foto's om deze in groter formaat te bekijken)

Auteur: Mario Lelievre


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties