Vandereycken verrast weer met voorselectie

Vandereycken verrast weer met voorselectie
Foto: © SC

Bondscoach René Vandereycken heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de belangrijke EK-kwalificatie-interland van volgende week zaterdag in en tegen Portugal. Daarbij staat verrassend genoeg ook de naam van Walter Baseggio.

En de namen die op de lijst staan van de bondscoach doen andermaal de wenkbrauwen fronsen. Zeker als je naar de namen kijkt die bij Anderlecht spelen. Uit de brede waaier aan internationals werden naast Baseggio ook Mark De Man, Mbo Mpenza, Anthony Vanden Borre en Jelle Van Damme uitverkoren. Eén constante valt op: hoe minder je speelt bij Anderlecht, hoe groter de kans dat je wordt opgeroepen door de bondscoach. Alleen De Man is titularis bij paarswit.

Hoe de bondscoach bij Baseggio terechtkomt, is een raadsel. Sinds zijn terugkeer uit Treviso speelde de Italobelg 104 minuten. Van Damme begon voor het laatst een wedstrijd op 3 februari tegen Westerlo. Mpenza zit niet eens in de bekerkern voor de wedstrijd tegen Genk. Wie zich hierop baseert, kan zich al gaan afvragen waarom Vandereycken Silvio Proto nog niet heeft opgeroepen. Wie zit er dan weer niet bij? Olivier Deschacht, de man bij Anderlecht van wie je het meest zou verwachten dat hij opgeroepen wordt.

Bij competitieleider Genk haalden vijf spelers de voorselectie. Het gaat om Kevin Vandenbergh, Logan Bailly, Faris Haroun (maar die valt nu weer weg na zijn blessure), Sébastien Pocognoli en Thomas Chatelle. Bij de Limburgers liggen ze er al lang niet meer wakker van. Ze berusten al in het lot dat uiteindelijk toch enkel Vandenbergh zal overblijven.

Bij Standard ten slotte werden Frédéric Dupré, Marouane Fellaini, Karel Geraerts en Steven Defour geselecteerd op het lijstje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties