Lyon wint, Lille gaat verrassend onderuit

Ruben Claesen

Nancy – Lyon 0-3

Lyon toonde zich in het treffen met Nancy een maatje te groot. Zonder veel problemen pakte het de verdiende driepunter. Tien minuten voor de pauze kopte Squillaci een hoekschop ei zo na binnen, Brison werkte de bal van de lijn, maar Baros was er als de kippen bij om de openingstreffer toch te scoren. De tweede helft was eveneens voor de landskampioen en in de slotfase liep het via invallers Källström en Fred nog uit tot 0-3. Lyon blijft natuurlijk leider, Nancy zakt naar de veertiende plaats.

Lille – Le Mans 0-2

Lille heeft de strijd om de tweede plaats zélf begraven. Althans, daar lijkt het op: als Lens (2) zondag wint op het veld van Auxerre, heeft het negen punten voorsprong op Les Dogues, die in eigen huis met 0-2 verloren van een uitgekookt Le Mans. Lille kon in de eerste helft en in de eerste periode van de tweede geen opening vinden in de rood-gele defensie, in de achtenzestigste minuut strafte hun topschutter Bangoura dat af: 0-1. In de blessuretijd zorgde Grafite zelfs nog voor de 0-2: Le Mans blijft zo op de negende plaats , Lille zakt naar plaats vier.