Analyse Reds en Blues doen gouden zaken

Yves Dekoning
| 0 reacties
Reds en Blues doen gouden zaken
Foto: © SC

Liverpool heeft dit weekend een gouden zaak gedaan in de strijd om de derde plaats in de Premier League. De Reds wonnen moeizaam (1-2) in Reading terwijl Arsenal op eigen veld verloor (0-1) van West Ham. Opvallend: ook leider Manchester United kreeg een nederlaag om de oren gesmeerd. In Portsmouth gingen de Mancunians met 2-1 de boot in. Chelsea won de Londense derby tegen Tottenham met 1-0.

Manchester United blijft leider, maar ziet Chelsea naderen tot op drie punten. Ver achter het titeldebat vechten Liverpool en Arsenal om het derde en vierde ticket voor de Champions League. De Reds tellen nu vijf punten meer dan de Gunners, maar deze hebben nog één inhaalwedstrijd tegoed. Bolton won (1-3) in Wigan en verhoogt de druk op Arsenal. Everton won vrijdag al met 4-1 van Fulham en wipt naar positie zes. 

Onderaan deed West Ham een schitterende zaak. De Hammers blijven op een degradatieplaats staan, maar naderen tot op twee punten van een veilige stek. Sheffield United kon de punten niet thuis houden tegen Newcastle (1-2) en deelt de zeventiende plaats nu met Charlton. De Addicks veroverden een punt (0-0) op Manchester City. Voor Watford (4-1 in Middlesbrough) lijkt het schip gezonken.

Alle uitslagen =>

De stand =>

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties