Reportage AC Milan - Manchester Utd

Mathias Dumarey
| 0 reacties
AC Milan - Manchester Utd
Foto: © SC

AC Milan - Manchester United, Voetbalkrant.com was erbij

Vorige week woensdag stond in het Stadio Giuseppe Meazza de halve finale in de Champions League tussen AC Milan en Manchester United op het programma. De heenwedstrijd op Old Trafford was een week eerder op een 3-2-overwinning voor de Engelsen geëindigd. Het beloofde tussen een schitterende voetbalavond te worden in Milaan en Voetbalkrant.com had het geluk erbij te mogen zijn.

Het was dan ook erg vroeg opstaan om woensdag het eerste vliegtuig richting de Orio al Serio-luchthaven van Bergamo te nemen. Na ginds enkele dagen vroeger dan België terug kennis te hebben gemaakt met de betekenis van het woord regen, schoten we naar ons hotel en dan richting centrum van Milaan om er Manchester United-supporters te zoeken. Ver moesten we niet lopen en angst voor straalbezopen heethoofden moesten we ook niet hebben. De Milanese politie had de stad 'drooggelegd'. Het aanwezige bier op de Piazza del Duomo was dan ook van een flauw gehalte. De Italiaanse barhouders hebben dan maar beslist om het alcoholpercentage met de prijs te wisselen. Een pintje kostte dan ook snel zes euro. En neen, we waren heus niet de enige persmensen in Milaan, want we hadden af te rekenen met de BBC (zie foto).

Eens toch wat opgefrist dan maar naar het stadion vertrokken dat volliep. Enkel de allerhoogste ring mocht niet opgevuld worden met supporters als gevolg van de rellen eerder dit jaar in Sicilië. Dat neemt niet weg dat er nog altijd om en bij de 70.000 toeschouwers in het stadion aanwezig waren. Het stadion kolkte werkelijk toen onze landgenoot Frank De Bleeckere de wedstrijd op gang floot. Ook een losbarstend onweer deed zijn werk. Wat we de volgende negentig minuten voorgeschoteld kregen, was – dixit Hugo Borst – voetbal van een andere planeet. Een stelling die ik enkel kan beamen. AC Milan veegde de vloer aan met Manchester United en de goals waren van sublieme makelij. Dat we moesten opletten voor lijf en leden toen de doelpunten vielen, namen we er bij want de Italiaanse tifosi gingen door het dolle heen. Begrijpelijk, waar wij Belgen door het lint gaan van geluk bij de plaatsing voor de Champions League, telt daar enkel het behalen van de titel of toch op zijn minst de eindstrijd. Het was dan ook een knotsgekke avond in Milaan.

Na afloop van de partij waren we dan ook getuige van een toeterfestival. AC Milan mocht naar de finale in Athene en dat moest uitgebreid gevierd worden onder de tifosi. Ondertussen slenterden wij doodop naar ons hotel want ’s anderendaags moesten we weer vroeg uit de veren om het stadion te bezoeken.

En dat stadion is meer dan de moeite waard. Het Stadio Giuseppe Meazza is het vijfde grootste ter wereld. We mochten even binnenpiepen in de kleedkamers van AC Milan, die van Inter was niet openbaar. De Milan-spelers beschikken over een gemakkelijk zeteltje en kunnen rustig tv kijken op de schermen die boven ieder zeteltje hangen. Middenin staat een tafeltje in de vorm van het logo van AC Milan. Op het viltbord staan nog de aanwijzingen van Milan-coach Carlo Ancelotti voor zijn spelers (zie foto). Na het stadionbezoek was er nog even tijd om in Milaan wat rond te toeren. Eens de klok op vier uur stond moesten we echter terug naar Bergamo terugkeren om onze vlucht niet te missen richting België met alweer een unieke voetbalervaring op zak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties