Tigana stapt straks op bij Turkse bekerwinnaar

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Tigana stapt straks op bij Turkse bekerwinnaar
Foto: © SC

Jean Tigana is volgend seizoen geen coach meer van de Turkse topclub Besiktas JK. De Fransman had al eerder aangegeven dat hij ondanks een doorlopend contract niet langer meer wilde blijven in Istanbul. Gisteren herhaalde hij dat nog eens na het behalen van de Turkse beker in de finale tegen staartploeg Erciyesspor (1-0-winst, red).

Tigana zou de hectiek in Turkije beu zijn en ook ontevreden zijn over het feit dat Besiktas zonder zijn medeweten al een aantal nieuwe namen heeft aangetrokken. Tigana keert naar eigen zeggen terug naar Frankrijk, maar hij hoopt dat de Turken voor volgend jaar een 'betere' trainer vinden.

In oktober 2005 tekende Tigana een contract dat hem tot de zomer van volgend jaar in de Turkse metropool zou houden. Zowel vorig seizoen als dit seizoen kon hij met de Zwarte Adelaars de Turkse beker in de wacht slepen. In de Süper Lig staat Besiktas momenteel op een tweede plaats en heeft het een achterstand van vijf punten op leider en rivaal Fenerbahçe.

De belangrijkste kandidaat om Tigana op te volgen, zou de Roemeen Mircea Lucescu zijn. Die is bezig aan zijn laatste seizoen bij de Oekraïnse topclub Shakhtar Donetsk en hij was eerder, tussen 2002 en 2004, ook al de oefenmeester in het Stadyumu Inönü

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties