WK 2018: Nederlanders gaan met hun premier praten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2018: Nederlanders gaan met hun premier praten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De sleutel ligt in handen van de Nederlandse overheid of er een gezamenlijke kandidatuur komt van België en Nederland om het WK voetbal in 2018 te organiseren. Op 5 juli zal de Nederlandse bondsvoorzitter Jeu Sprengers samen met zijn algemeen directeur Harry Been praten met de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende.

"We hebben echt steun nodig. Ik moet ze echt duidelijk maken dat dit een geweldig succes voor ons land zou zijn en dat iedereen er beter van zal worden. Kijk maar eens wat de fiscus en de economie er aan overhouden", aldus Been in het Nederlandse weekblad Voetbal International.

"Mijn Belgische collega Alain Courtois vraagt me dikwijls hoever we al staan. Ik heb begrepen dat de Belgische regering een eerste half miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de bidprocedure. Daar gaat het allemaal iets makkelijker terwijl je het hier wat formeler moet regelen", aldus Been.

Nederland en België hebben al een co-organisatie achter de rug. Het Euro 2000 was een groot succes. In 2005 organiseerde Nederland nog het WK voor spelers onder de 20 jaar en deze zomer organiseren onze noorderburen het EK voor spelers onder de 21 jaar waar ook ons land aan zal deelnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties