Finland-België laatste wapenfeit voor Graham Poll

Finland-België laatste wapenfeit voor Graham Poll
Foto: © SC

De Engelse topscheidsrechter Graham Poll fluit volgende week woensdag in Helsinki met Finland-België zijn allerlaatste wedstrijd. Dat maakte het Engelse scheidsrechterscomité gisteren bekend.

De 43-jarige scheidsrechter is nog niet toe aan de leeftijdsgrens maar toch lag het in de lijn der verwachtingen dat Poll zijn carrière zou gaan beëindigen. Twaalf jaar geleden maakte hij zijn debuut in de Premier League en afgelopen maandag floot hij zijn allerlaatste wedstrijd op Engelse bodem. Op Wembley was hij de referee in de finale van de play-offs van The Championship tussen Derby County en West Bromwich Albion.

Poll, die als bijnaam The Thing from Tring had, was de Engelse topscheidsrechte van dienst in Europa. Hij kreeg dikwijls internationale duels toegewezen. Hij was actief op het EK in 2000 en de WK's van 2002 en 2006. Hij floot in 2005 ook de finale van de Uefabeker. 

Tijdens het WK in Duitsland werd hij vooral bekend door zijn optreden in de erg geladen wedstrijd tussen Kroatië en Australië die zou beslissen over kwalificatie voor de tweede ronde. Hij baarde er opzien door de Kroatische verdediger Josip Simunic pas uit te sluiten na zijn derde gele kaart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties