Spaanse degradatiestrijd beslist

Spaanse degradatiestrijd beslist
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze vooravond stonden de partijen in het kader van de Spaanse degradatiestrijd op het programma, in afwachting van de beslissing over de landstitel van deze avond.  De beslissing over de twee laatste degradatieplaatsen moest nog vallen. In een spannende strijd veranderde er uiteindelijk niets meer aan de rangschikking.  Athletic en Real Betis wonnen hun partij, zodat de uitslagen van Celta en Real Sociedad er eigenlijk niet meer toe deden.  
 
Real Betis stond er voor deze speeldag als nummer zestien het best voor.  Met de voorsprong van zowel Athletic als Celta in het midden van de tweede helft zag het er echter even slecht uit voor de ploeg uit Sevilla.  Op het veld van Racing Santander stond het op dat moment immers nog steeds 0-0. In het slotkwartier zette Betis echter alles op alles en dat resulteerde in twee doelpunten van Edu. Interim-coach Paco Chaparro en de 3000 meegereisde supporters mochten vieren: ook volgend jaar komen de verdiblancos in de Primera División uit. 
 
Net als Betis had ook Athletic Bilbao zijn lot in eigen handen. De Basken namen het voor eigen publiek op tegen Levante. Athletic kwam deze namiddag nooit echt in de problemen, maar het duurde wel tot de tweede helft alvorens de ploeg uit Bilbao de match kon beslissen. Het waren José Serrano en Gabilondo die voor de geruststellende voorsprong zorgden en Athletic zo in eerste klasse houden. 
 
Celta de Vigo moest zelf zijn match winnen en hopen op puntenverlies van Athletic en/of Real Betis. De Galiciërs vervulden hun taak door met 2-1 te winnen van Getafe. De bezoekers uit Madrid kwamen wel nog op voorsprong via Redondo, maar Bamogo en Lequi hielden de punten in Vigo. Ondanks deze zege keert Celta na twee jaar in de hoogste klasse dus alweer terug naar de Segunda División. Vorig jaar haalde de ploeg nog Europees voetbal. 
 
Voor Real Sociedad was de kans op het behoud klein. Bovendien moesten de Basken op bezoek bij Valencia. De thuisploeg speelde wel met een veredeld B-elftal, maar toch slaagden de bezoekers er niet in de winst te pakken. Garitano bracht de bezoekers wel heel vroeg op voorsprong, maar Villa maakte heel snel gelijk. Víctor López zorgde met een owngoal voor de voorsprong voor de thuisploeg, maar Diaz de Cerio zorgde voor de 2-2 ruststand. In de slotfase scoorden beide teams nog twee keer, met nog eens twee owngoals van Estrada en Moretti. De 3-3 eindstand kon dus niets meer veranderen aan de degradatie van Real Sociedad, dat samen met Celta en Gimnàstic volgend jaar in de Spaanse tweede klasse zal uitkomen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties