Analyse Deinze: Veel beter dan verwacht

Bart Hermans
| 0 reacties
Deinze: Veel beter dan verwacht
Foto: © SC

SK Deinze degradeerde vorig seizoen normaal uit de tweede klasse maar door de perikelen rond La Louviere en Verbroedering Geel bleef Deinze toch in tweede. Zeventien spelers hadden de club ondertussen verlaten waardoor kersvers trainer Laverge op zoek kon naar een nieuwe groep spelers.
 
De ploeg startte tegen KV Mechelen,KV Kortrijk en Virton met een één op negen. Toch was al te zien dat Deinze met spelers als N’For, Massureel, Hermans heel frivool speelde en het deze tegenstanders lastig maakte. In de daaropvolgende wedstrijden haalde de jongens van Laverge dan ook een zestien op eenentwintig en sloten ze de eerste periode af op een mooie vijfde plaats. Op het veld van Dender zag het er naar uit dat ze de leider op een gelijkspel konden houden maar moesten ze in de laatste minuut toch de duimen leggen. Ze behaalden tot aan de winterstop een zeven op eenentwintig maar konden wel rekenen op een heel sterke thuisreputatie. In de heenronde haalde ze thuis een twintig op vierentwintig. Uit was het veel minder met een vier op zevenentwintig als gevolg. Opmerkelijk feit was dat Jan Massureel, de van Cercle Brugge geleende verdediger, topschutter was van de ploeg met zes doelpunten. Deinze eindigde na de heenronde op een zesde plaats met vierentwintig punten.
 
De Oost-Vlamingen begonnen sterk in het nieuwe jaar. Op het veld van Kortrijk werd er 2-2 gelijk gespeeld en thuis tegen Mechelen overklasten ze de Mechelaars en werd het 4-1. Ook tegen Ronse,Virton en KVSK United werd gewonnen waardoor de ploeg op de vijfde plaats stond op amper één puntje van KV Kortrijk. Er werd al stilletjes gedroomd van de eindronde. De daaropvolgende speeldag kwam Racing Waregem langs in het Burgemeester Van De Wiele stadion. Deinze was er ongeslagen en Waregem had slechts negen punten gehaald in het ganse seizoen. Er werd verrassend verloren met 0-2. Op Hamme en thuis tegen Leuven werd er wel weer een zes op zes gehaald maar thuis tegen Tubeke kreeg Deinze slaag en verloor het met 0-4. De achterstand op Kortrijk bedroeg inmiddels vijf punten en de hoop op de eindronde was ver weg. De veer was gebroken en Deinze eindigde het seizoen met een zeven op vierentwintig. In het klassement was dit goed voor een mooie zesde plaats met vijftig punten. Topschutters van de ploeg werden Elimane Coulibaly en Ernest Webnje Nfor met elf doelpunten.
 
In de loop van het seizoen deed zich een merkwaardig incident voor. Aanvoerder en middenvelder Mathieu Dejonckheere werd samen met Louis Lambin naar de B-kern verwezen. De twee speelden minivoetbal bij een andere ploeg en dat is niet toegelaten bij Deinze. Het bestuur van oranje-zwart hoorde dat de spelers op vrijdagavond minivoetbal speelden bij Normand Salons Komen, leider in derde nationale van de Vlaamse Minivoetbal Federatie. In hun contract met Deinze staat dat zulks niet mag en werden ze naar de B-kern verwezen. Beide spelers kwamen niet meer in actie en mochten uitkijken naar een nieuwe club.
 


Deinze heeft ondertussen niet stil gezeten en heeft al verschillende transfers gerealiseerd . Een overzichtje met dank aan de website van SK Deinze http://www.kmskdeinze.be :
 
INKOMENDE TRANSFERS:

Kurt VANDOORNE (KV Kortrijk, 2j, doelman)
Pieterjan FOKET (Club Brugge, 2j, aanvaller)
Sampson TWUM (KSK Maldegem, 2j, aanvaller)
Ludovic BUYSSENS (KSK Ronse, 2j, middenvelder/verdediger)
Mathijs BLANCKE (Exc. Moeskroen, 2j, verd.middenvelder)
Mathias VELGHE (SV Roeselare, 2j, verdediger)
Bjorn BEAUPREZ (SV Roeselare, 1j, middenvelder)


UITGAANDE TRANSFERS:

Mathieu DEJONCKHEERE (KSV Oudenaarde)
Louis LAMBIN (RC Waregem)
Jelle CHERLET (Sint-Truiden VV)
Frederick THOMA (einde contract)
Steven VAN DEN BOSSCHE (einde contract)
Reda CHIBANI (einde contract)
Jan MASUREEL (terug aan Cercle Brugge)
Nfor ERNEST (terug aan AA Gent)
Birger VAN DE VEN (?)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties