WK U-20: Japan is de betere van Schotland

Mathias Dumarey

JAP 3 - 1 SCH

In het kleine stadionnetje van Victoria, hoofdstad van de staat British Columbia, op het gelijknamige eiland hadden de Japanners geen kind aan Schotland. Vlak voor rust kwamen de Aziaten op voorsprong en in de tweede helft werd de zege helemaal veiliggesteld. Pas acht minuten voor tijd kon Ross Campbell de eer redden voor de Schotten.

JOR 1 - 1 ZAM

Jordanië en Zambia zijn niet meteen teams die je verwacht op een WK voetbal maar bij de jeugd is het blijkbaar wel mogelijk. Zambia kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Fwayo Tembo. De Afrikanen waren de betere ploeg maar een defensieve blunder bracht Jordanië weer langszij toen Abdallah Salim die afstrafte. In de tweede helft bloedde de wedstrijd wat dood, maar het was toch Zambia die het meest aanspraak mocht maken op de drie punten. De weinige kansen die ze nog kregen, werden niet afgemaakt.

NIG 1 - 0 CRI

Ondanks het feit dat het maar 1-0 werd voor de Super Eagles ontgoochelde Nigeria niet. Het enige doelpunt kwam op naam van Brown Ideye, zonder meer één van de rijzende sterren op dit WK. Hij kopte na 75' een hoekschop van Uwa Echiejile voortreffelijk binnen. Costa Rica kon daar haast niets tegen inbrengen en was tot een kwartier voor het einde blij met een punt.