Marsaxlokk FC, vakantieparadijs voor Genk?

K M
| 0 reacties
Marsaxlokk FC, vakantieparadijs voor Genk?
Foto: © SC

Dinsdag start de Champions League editie 2007/2008. Woensdag ligt er meteen een belangrijke partij voor Racing Genk in het verschiet. De Belgische vice-kampioen zal het immers opnemen tegen de winnaar van het duel FK Sarajevo – Marsaxlokk FC. Van de Maltese ploeg is amper iets bekend, dus nam Voetbalkrant.com de gelegenheid om de ploeg van iets dichterbij te bekijken.


Marsaxlokk vierde vorig seizoen zijn eerste titel in zijn bestaan. Grote architect van dit gebeuren is de Engelse coach Brian Talbot. Het onverhoopte succes heeft echter ook een keerzijde. Voorzitter Victor Scriha stapte immers over naar concurrent Valletta FC en drie topspelers trokken naar het buitenland.

International André Schembri kreeg de kans om uit te komen voor de Duitse tweedeklasser Eintracht Braunschweig en de aanvaller aarzelde niet. Doelman Justin Haber koos na een onenigheid met de club voor het Griekse Haidari FC. Luke Demich keerde dan weer terug Engeland waar hij eerder al de kleuren van Chester City en Mansfield Town verdedigde.

Daarnaast vertrok ook topschutter Daniel Bogdanovic, die afgelopen seizoen 30 doelpunten maakte, naar rivaal Sliema Wanderers. De belangrijkste aanwinst van de ploeg is de 24-jarige Daniel Webb. De spits was ooit speler van Southampton en kent Talbot van hun gezamelijke periode bij Rushden & Diamonds.

“Er is geen twijfel mogelijk dat het moeilijk zal worden,” zegt Talbot over hun confrontatie met Sarajevo. “Maar ondanks het feit dat we met Demich, Schembri en Bogdanovic sleutelfiguren verliezen, heb ik het vertrouwen dat we in beide wedstrijden goed voor de dag gaan komen. Dit is de allereerste keer dat we in actie komen in een grote competitie van de Uefa en ik ben zeker dat we er ons naar zullen gedragen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties