Vreven: 'Ook bij STVV zal ik enfant terrible zijn'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vreven: 'Ook bij STVV zal ik enfant terrible zijn'
Foto: © SC

Stijn Vreven speelt komend seizoen weer in België. Na een lange buitenlandse carrière keerde Vreven terug naar zijn vaderland om te gaan voetballen bij Sint-Truiden. In Het Laatste Nieuws vertelt hij wat hij van zijn nieuwe club verwacht.

"Ik ben echt heel blij dat ik terug ben", vertelt Vreven. "Begrijp me niet verkeerd: negen jaar buitenland heeft me heel veel gegeven. Vooral op cultureel vlak heb ik me enorm verrijkt. Van het open, brutale Nederland naar het gesloten, zeg maar associale Duitsland en dan weer naar het hectische Cyprus, waar ik op een half jaar meer heb meegemaakt dan in tien jaar Belgisch voetbal. Daar ben ik heel dankbaar voor, maar het buitenland heeft me ook veel gekost."

"Iedereen zegt dat Vreven terug naar België komt om uit te bollen. Maar ik snap zelfs de betekenis van het woord uitbollen niet. Ik kan toch maar op één manier spelen? Uitbollen zou zijn als ik plots niet meer in duel ga of als ik plots maar de helft van mijn gebruikelijke meters afleg. Dat kan ik niet, dan zou ik mezelf verloochenen. Als dat moment daar is, lever ik onmiddellijk mijn contract in!"

Vreven heeft het imago van een knokker te zijn, soms zelfs over het randje. "Als ik er punten door kan pakken, zal ik ook bij Sint-Truiden met plezier het enfant terrible zijn. Naast het veld ben ik een rustige jongen, maar als voetballer moet ik niet geliefd zijn. Ook de fairplay-prijs hoef ik niet te winnen, daar heb ik lak aan. Van mijn imago raak ik toch nooit meer af, maar ik heb er wel leren mee omgaan."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties