Hansa Rostock: Moeilijk seizoen voor de boeg

Philippe Crols
| 0 reacties
Hansa Rostock: Moeilijk seizoen voor de boeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hansa Rostock is zo’n ploeg die om de zoveel jaar eens uit de Bundesliga tuimelt om enkele jaren later alweer te verschijnen op het hoogste niveau. Ook komend seizoen zal Rostock weer met de besten meedoen. Het team promoveerde vorig seizoen.

Vorig seizoen

Hansa Rostock had weinig overschot vorig seizoen. Het totaliseerde aan het einde van de rit 62 punten en werd zo tweede op ruime afstand van Karlsruhe. Het was voor Rostock vechten tot op de laatste speeldag. Dankzij een zege tegen Unterhaching was de promotie eind mei een feit.

Transfers

Bekende namen vertrokken er niet bij de nieuwkomer. Rostock moest wel Gledson naar Stuttgart laten vertrekken en Schober koos voor Gelsenkirchen (Schalke).

Een ‘Big Spender’ was Rostock niet op de transfermarkt. Veel meer dan een half miljoen euro werd niet uitgegeven en dan is het natuurlijk ook moeilijk om grote namen te strikken. Wächter verliet HSV wel voor Rostock en Lense verkoos de nieuwkomer boven Bochum, maar voor het overige is het maar vrij povertjes. Echt versterkt lijkt Rostock dus niet echt.

Verwachtingen

Wij van Voetbalkrant zien de rentree van Rostock op het hoogste niveau er hoogstens eentje van een jaar worden. De ploeg lijkt niet versterkt en de toekomst zal dat mogelijk ook uitwijzen. Als er in de laatste weken van de transferperiode geen serieuze versterkingen worden binnengehaald, dan wordt het moeilijk voor Hansa, zeer moeilijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties