Cottbus: Bevestigen zonder sterke Roemenen

Philippe Crols
| 0 reacties
Cottbus: Bevestigen zonder sterke Roemenen
Foto: © SC

Energie Cottbus speelde vorig seizoen voor het eerst sinds even weer op het hoogste niveau. Energie kende enkele moeilijke momenten, maar slaagde er uiteindelijk toch in zich te handhaven. Bevestigen en beter doen is de opdracht, maar dat wordt allichte een moeilijke opgave.

Vorig seizoen

Energie Cottbus was vorig seizoen best wel een leuke ploeg. Het bracht met momenten fris voetbal en het is dan ook terecht dat die ploeg erin bleef. Toch waren er ook moeilijke momenten. Omdat de kloofjes in de Bundesliga niet echt groot waren, bleef de degradatiezone voortdurend om de hoek loeren. Cottbus zou de redding uiteindelijk wel bewerkstelligen. Dat had het vooral te danken aan haar Roemenen Munteanu en Radu die er nu niet meer zijn …

Transfers

Cottbus deed financieel gezien een goede zaak in het begin van de transferperiode. Het incasseerde 5 miljoen euro voor twee spelers. Helaas voor Energie ging het wel om smaakmakers Munteanu en Radu die naar Wolfsburg trokken. Voor het overige gingen er niet echt belangrijke spelers weg.

Met de bovenvermelde 5 miljoen toonde Cottbus zich bedrijvig. Dennis Sörensen moet nieuwe aanvallende impulsen geven in Cottbus. Hij kwam voor een dik miljoen over van Midtjylland. Ook voor verdediger Ipsa van Varteks werd flink wat euro’s betaald, 500.000 om precies te zijn. Met Rangelov haalde Cottbus nog een relatief goedkope spits.

Verwachtingen

Cottbus was vorig seizoen zeer afhankelijk van zijn twee Roemenen. De grote vraag is dus in hoeverre hun vertrek is opgevangen. Als dat naar behoren is gebeurd, dan moet Cottbus de degradatie kunnen ontlopen. Wij denken echter dat de kans groot is dat het verlies van Munteanu en Radu te groot gaat zijn en Cottbus het zeer moeilijk zal krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties