Bayern: Rampseizoen uitwissen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern: Rampseizoen uitwissen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Bayern dit seizoen geen kampioen wordt, dan zullen heel wat mensen er niets van begrijpen. En terecht ook. De Duitse topclub spendeerde zo maar eventjes zeventig miljoen euro op de transfermarkt. Het is dit seizoen dan ook van moeten voor Hitzfeld en de zijnen.
 
Vorig seizoen
 
Over vorig seizoen kunnen we kort zijn. Het was een regelrechte ramp. Het vertrek van draaischijf Ballack naar Chelsea werd duidelijk onderschat. In het begin ging het nog allemaal wel. In de Champions League werd zeer makkelijk de kwalificatie behaald en in de competitie bleef Bayern de leidersplaats in het vizier houden. Over de beker mochten ze nog voor de winterstop een kruis maken na het verlies tegen Aachen. Net na de winterstop kende Bayern een goede periode. Nadat Van Buyten er twee had ingeramd tegen Milan leek de hemel op de klaren voor Bayern, maar nadat datzelfde Milan Bayern er twee weken later uitknikkerde knakte er heel wat. De Duitse trots was een stuurloos schip en haalde zelfs geen Champions League-voetbal.
 
Transfers
 
Bayern haalde niet alleen veel spelers, het liet er ook behoorlijk veel gaan. Santa Cruz (Blackburn) en Makaay (Feyenoord) verlieten Bayern voor vijf miljoen elks. Toptransfer was uiteraard Hargreaves die voor 25 miljoen naar Manchester verkaste. Verder verlieten ook Salihamidzic (Juventus) en Pizarro (Chelsea) het schip.
 
Bayern spendeerde dus heel wat miljoenen. Toptransfer is Franck Ribery. Marseille verdiende 25 miljoen euro aan de Fransman en van hem worden grootste dingen verwacht. Net als van Luca Toni trouwens. De Italiaan moet zijn doelpunten niet langer maken in Firenze, maar wel in München. Hij kostte 12 miljoen. Evenveel is dat als linksachter Jansen die bij Gladbach werd weggehaald. Voor Ze Roberto betaalde Bayern dan weer niets, net als voor Hamit Altintop die Schalke verliet. Ten slotte legde Bayern tijdens de winterstop Schlaudraff van Aachen al vast voor een dik miljoen. De laatste negen miljoen spendeerde Bayern aan Sosa van Estudiantes. Hij is een aanvallende middenvelder.
 
Verwachtingen
 
Ook hier kunnen we kort over zijn. Als Bayern niet minstens de titel pakt is het seizoen niet geslaagd. Eigenlijk zou Bayern ook in de UEFA Cup heel ver moeten geraken en de DFB Pokal winnen als je het op papier bekijkt, maar het is en blijft voetbal natuurlijk. Bayern had het in de eerste ronde van de Duitse beker al bijna vergald. Hoe dan ook worden er grootse dingen van de Münchense club verwacht.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties