KVSK United: terug een (sub)topper in tweede

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United: terug een (sub)topper in tweede
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

KVSK United Overpelt Lommel

KVSK United komt uit een diep dal gekropen, nadat de ambitieuze club vorig seizoen tot op de laatste speeldag moest knokken tegen de degradatie. En dit terwijl het voorafgaande seizoen nog streed voor de titel en de promotie naar eerste klasse. Peter Balette kreeg de ploeg niet op de rails en zijn vervanger na nieuwjaar, René Trost, hield het ook al snel voor bekeken. De club leek af te stevenen op de degradatie, iets wat enorm slecht nieuws zou zijn voor de jonge fusieclub. 

Clubspeler Philip Haagdoren nam ten slotte het roer over samen met Vital Vanaken om de club in tweede te houden. Enkele weken na zijn aanstelling en na elf wedstrijden zonder zege kwam de ommekeer met een klinkende thuiszege tegen Antwerp. Haagdoren bracht een ploeg op het veld die er voor wilde knokken, en mede dankzij de steun van de trouwe fans werd op de laatste speeldag de redding gevierd. De club besefte na dit dramatische seizoen dat er veel moest gebeuren om de ploeg opnieuw naar de top in tweede te brengen. De vele in- en uitgaande transfers bij de Limburgers liegen er dan ook niet om.
 
De ploeg
De kern van United werd in het tussenseizoen volledig uitgekuist met zo’n 16 uitgaande transfers. De belangrijkste vertrekkers zijn Pieter M’Bemba (KV Mechelen), Admir Haznadar (AA Gent), Govert Boyen (OH Leuven), Mattias Trenson (STVV), Ode Thompson, Mirek Waligora (Meerhout) en ongetwijfeld het grootste verlies op het veld, Philip Haagdoren, die assistent trainer wordt. Aangezien er zoveel uitgaande transfers te noteren vielen was er voldoende budgettaire ruimte om goede versterkingen aan te trekken. En het ziet er naar uit dat de sportieve staf hier goed werk geleverd heeft. De keuze van de nieuwe hoofdcoach is misschien wel de beste transfer, met Guido Brepoels haalde men een goede trainer binnen die bij OH Leuven bewees dat hij met een jonge groep uit eigen streek veel kan bereiken.
 
Bij de start van de transferperiode gingen de Noord-Limburgers shoppen bij Verbroedering Geel. Daar werden Koen Schurmans, Mike De Koninck, Bram Criel en Robby Van De Weyer weggeplukt. Tom Muyters (VVV) zal de concurrentie aan moeten gaan met Schurmans om het nummer één te bemachtigen. Wim Raymaekers werd bij Den Bosch weggehaald om achterin het vertrek van M’Bemba op te vangen. Kevin Franck kwam over van kampioen Dender en Björn Beyens verliet degradant Dessel Sport voor United. De bekendste naam bij de inkomende transfers is ongetwijfeld spits Jochen Janssen, hij keert terug naar de Gestelsedijk waar hij zijn profcarrière begon. Voorin zal hij concurrentie krijgen van Mattis Persoons (Wetteren) en Kevin Oris (Roeselare). Het ziet er naar uit daar vooral voorin goed ingekocht werd, alleen op de linkerflank zou nog versterking welkom zijn. Hiervoor komt de jonge Davy Brouwers in aanmerking, hij test momenteel bij KVSK United en zou dichtbij een overeenkomst staan.
 
Geschiedenis
KVSK United Overpelt Lommel is in 2003 ontstaan uit de overblijfselen van KFC Lommelse SK en KVV Overpelt-Fabriek. De twee vooraanstaande clubs uit Noord-Limburg besloten om samen te werken nadat KFC Lommelse SK door de voetbalbond geschrapt werd wegens een faillissement. Zowel KVV Overpelt-Fabriek als KFC Lommelse SK hebben hun gloriemomenten gekend met als hoogtepunten een bekerfinale en Intertoto-voetbal voor KFC Lommelse SK. KVV Overpelt-Fabriek daarentegen speelde 50 jaar lang in de nationale reeksen.
 
De nieuwe club eindigde in hun eerste seizoen in derde klasse B op een tweede plaats en werd in de eindronde uitgeschakeld door Turnhout. KVSK United werd het seizoen daarop de oververdiende kampioen en verloor geen enkele wedstrijd. De kampioenenwedstrijd aan de Gestelsedijk tegen Tongeren trok bijna 6.000 toeschouwers. Een bewijs dat het voetbal in Noord-Limburg terug leefde. United start volgende woensdag aan zijn derde seizoen in tweede klasse.
 
Infrastructuur

KVSK United werkt zijn thuiswedstrijden af in het Stedelijk Sportstadion van Lommel. Het stadion waar vroeger Lommel SK speelde heeft een capaciteit van 12.500 waarvan 10.500 staanplaatsen. Het stadion werd in 1992 verbouwd en bij de openingswedstrijd Lommel - Anderlecht was het stadion volledig uitverkocht met meer dan 13.000 bezoekers. Ook bij de derby’s tussen Lommel en Racing Genk was het stadion verschillende keren uitverkocht.
 
Prognose
Beter doen dan vorig seizoen zal niet moeilijk zijn voor KVSK United. Als coach Brepoels een goed geheel kan vormen van de blijvers met de vele nieuwelingen moet de ploeg in staat zijn om voorin mee te draaien. United beschikt over een goede mix tussen jong talent en ervaren spelers als Harald Pinxten, Robby Van De Weyer en Jochen Janssen. Een plaats in de top vijf en liefst een plaats in de eindronde moet dan ook het doel zijn voor deze ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties