UEFA: 'Geen bal meer buitentrappen bij blessure'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
UEFA: 'Geen bal meer buitentrappen bij blessure'
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA vraagt aan de clubs dat hun spelers in de toekomst niet meer de bal zullen buitentrappen bij blessures van één van hun spelers of bij een blessure van een tegenstrever. De UEFA wil voortaan dat de scheidsrechter beslist of het spel al dan niet moet worden stilgelegd. Als het spel daadwerkelijk gestopt wordt, zal de speler die geblesseerd was het veld moeten verlaten. Hij mag pas het terrein terug betreden als het spel weer herbegonnen is.

De UEFA heeft deze raad gegeven op het seminarie voor scheidsrechters. De Europese voetbalbond heeft ook al gezien dat er steeds meer misbruik wordt gemaakt van die regel. Bij spelhervattingen wordt de bal vaak niet meer teruggegeven aan de tegenstander op de plek waar die was op het moment van het buitentrappen van de bal. De ploeg die sportief is, wordt zo vaak benadeeld.

De UEFA heeft ook al gemerkt dat voetballers vaak blessures gaan faken. Als de tegenstander dan de bal niet sportief buitentrapt, krijgt die het hele stadion over zich. Het is dus voortaan aan de scheidsrechter om het spel al dan niet stil te leggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties