Ten Cate excuseert zich voor wanvertoning Ajax

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ten Cate excuseert zich voor wanvertoning Ajax
Foto: © SC

De Nederlandse topclub Ajax Amsterdam presteert dit seizoen wel erg wisselvallig. Vorig weekend won het nog de topper bij AZ Alkmaar met 2-3 maar nauwelijks enkele dagen later geraken de Ajacieden met veel hangen en wurgen na verlengingen amper voorbij de amateurs van de Kozakken Boys in de KNVB-beker.

Henk Ten Cate, de coach van Ajax, wilde na de wanvertoning van zijn team zijn excuses aanbieden. "Dit was een collectief falen. Ik heb me geërgerd. Ik wil mijn excuses aanbieden voor deze wanprestatie", aldus de coach. Ajax won met 1-2 na een licht gegeven strafschop die benut werd door John Heitinga en een afgeweken schot van de Deen Dennis Rommedahl. 

"Ik zit hier met plaatsvervangende schaamte. Dit was Ajax onwaardig. Ik hoop dat de spelers even beschaamd zijn als ik nu. De motivatie was er gewoon niet. Als je tegen amateurs speelt, dan weet je het wel. De gedachte bij de spelers was ongetwijfeld dat ze dit klusje wel eens eventjes zouden gaan klaren", ging een ontgoochelde Ten Cate verder.

De coach zal vandaag eens een grondig woordje wisselen met zijn selectie. Ten Cate vond de wanvertoning zo jammer voor debutant Siem De Jong die volgens de oefenmeester zelfs tot de betere spelers behoorde op het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties