Barça ontvangt zwart beest Atlético

Dave Sentobin
| 0 reacties
Barça ontvangt zwart beest Atlético
Foto: © SC

De zevende speeldag start vanavond in Mestalla waar Valencia het verrassende Espanyol ontvangt. Zondagmiddag staat er een topper van formaat op programma: Barça tegen Atleti, een wedstrijd die spektakel en emoties belooft. Leider Real speelt tegen Recreativo en eerste achtervolger Villarreal tegen Osasuna.
 
Valencia staat ondanks de morrende supporters op een gedeelde tweede plaats op een punt van leider Real Madrid. De mannen van coach Quique Flores kenden enkel een uitschuiver op de eerste speeldag en behaalden nadien een foutloos parcours. De bezoekers van zaterdag zijn ook aan een opmars bezig en staan ondertussen mooi zesde met tien punten. Na een vier op twaalf wist Espanyol twee broodnodige overwinningen te behalen tegen Sevilla en Deportivo. Coach Valverde kan geen beroep doen op zijn spelverdeler De la Peña. Bij de thuisploeg kan Quique Flores nog altijd niet rekenen op de geblesseerden Edu en Vicente.
 
Zondag krijgt Barcelona een taaie klant op bezoek: Atlético Madrid. Beide ploegen hebben beangstigend veel gelijkenissen. Messi en Aguëro zijn de Argentijnse wonderkinderen. El Kun lijkt na het vertrek van Fernando Torres eindelijk ontbolsterd te zijn: zowel Aguëro als Messi scoorden al vijf keer in de competitie. Henry en Forlán zijn de strikers met een Engels verleden: de Fransman bij Arsenal en de Uruguayaan bij Manchester United. Deco en Maniche werden samen groot bij het FC Porto van Mourinho. Ronaldinho wil opnieuw schitteren in Camp Nou en de partij van dinsdag beloofde alvast. Bij de bezoekers hebben ze ook hun crack: Simao die van 1999 tot 2001 nog bij de blaugranas speelde.
 
Na een aarzelende start behaalden Barça en Atleti beiden drie opeenvolgende zeges in de Spaanse competitie. De mannen van Rijkaard scoorden in die drie partijen tien doelpunten. De mannen van Aguirre acht keer, maar kregen in tegenstelling tot Barça (drie tegendoelpunten) geen goal binnen in de laatste drie wedstrijden. Misschien wel de leukste gelijkenis is dat beide ploegen Real als hun aartsrivaal zien. De colchoneros staan mooi vijfde met drie punten minder dan Barça, vierde in de stand met veertien punten.
 
Leider Real Madrid ontvangt in het Santiago Bernabéu-stadion Recreativo. Bij de bezoekers zal trainer Victor Muñoz niet op de bank plaatsnemen, aangezien hij voor twee wedstrijden geschorst is. Sinama-Pongolle, ex-Liverpool, is hersteld van zijn blessure en kan zondag spelen. Ook coach Schuster kreeg goed nieuws en de twijfelachtige Robben en Robinho kunnen hoogstwaarschijnlijk spelen tegen el Decano. Verdediger Metzelder raakt ook op tijd klaargestoomd. Volgens de Spaanse media onderhandelt Real ondertussen met Chelsea-aanvaller Drogba met het oog op volgend seizoen.
 
Villarreal, tweede in de stand op een punt van de leider uit de hoofdstad, trekt naar Pamplona om er Osasuna partij te geven. Bij de bezoekers kan coach Pellegrini niet rekenen op Nihat. De Turkse aanvaller is geblesseerd. El submarino amarillo plaatste zich afgelopen week voor de groepsfases van de Uefa-cup ten koste van het Wit-Russische Bate Borisov en loopt over van vertrouwen, enkel de vermoeidheid zou de ploeg parten kunnen spelen. De thuisploeg kent een wisselvallige seizoensstart met een gelijkspel tegen Barça, maar verlies tegen Zaragoza en Atlético. Het nieuwe aanvalsduo Pandiani (twee goals in de competitie) – Portillo (ex-Brugge en nog geen doelpunt in de competitie) kon het thuispubliek nog niet overtuigen.
 

De overige wedstrijden van zondag zijn Sevilla tegen Deportivo, Zaragoza tegen Levante, Athletic tegen Almería, Murcia tegen Betis, Mallorca tegen Getafe en Racing tegen Valladolid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties