Geeraerd: 'Hebben toch geen aanslag meegemaakt?'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Geeraerd: 'Hebben toch geen aanslag meegemaakt?'
Foto: © SC

Na de 6-0 blamage in Het Kuipje in Westerlo ontvangt Roeselare dit weekend Sint-Truiden. "Ik wil een team op het veld zien dat Sint-Truiden op 10 punten wil zetten", blikt trainer Dirk Geeraerd vooruit.
 
Is dit Roeselare hersteld van de zware klap die het vorige week rond de oren kregen? "Drie weken geleden speelden we nog 2-2 gelijk tegen Anderlecht en we verdienden zelfs meer. Waarom zouden de spelers nu niet meer fris zijn? Ze hebben toch geen bomaanslag in Irak meegemaakt", reageert Geeraerd cynisch.
 
Roeselare kampt met talloze blessures. De West-Vlamingen konden al niet rekenen op Jurgen Sierens, Izzet Akgül, Bjorn Smits en Davy Oyen en zagen daar deze week Damir Mirvic en Stefaan Tanghe nog aan toegevoegd. Ook Chemaïdine El Araïchi en Kenny Thompson zijn onzeker.
 
"Ik wil me niet verbergen achter die blessures, maar het is een grote aderlating voor een club als Roeselare als je acht à negen basisspelers mist. Dit is echter de kans voor andere spelers om op te staan en te tonen dat ze prof zijn en niet alleen lid zijn van een ploeg uit eerste klasse om 34 matchen op de bank te zitten", bekijkt Geeraerd het positief.
 
"Een speler vertelde me deze week dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. Daar heb ik even op gereageerd: 'Sta op en verzet je van hoek. Je hebt twee benen, twee armen, je kan voetballen en het is goed weer. Trek je schoenen aan en toon wat je kan.' Anders kan je beter stoppen met voetballen."
 
Tegen Sint-Truiden, dat vorige week zijn eerste zege behaalde tegen Zulte Waregem, wordt het wel een heel belangrijke match. Bij winst worden de Kanaries op tien punten gezet. Bij verlies ziet Roeselare STVV tot op vier punten naderen. "Sint-Truiden zit in een omgekeerde beweging en ziet spelers terugkomen. Maar met alle respect voor hen, in eigen huis moeten we die wedstrijd winnen. Ik wil een ploeg zien die Sint-Truiden op tien punten wil zetten." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties