Stuttgart wint nog eens, Bremen en Schalke gelijk

Philippe Crols

Op speeldag elf zijn er tot dusver nog niet al te veel verrassingen gevallen. Zaterdag hielden Bremen en Schalke mekaar in evenwicht en won Cottbus opnieuw niet. Landskampioen Stuttgart pikte wel weer aan met een zege.

Schalke - Werder Bremen  1-1
Schalke kwam via een vrijschop van Grossmuller al vrij snel op voorsprong, maar Naldo herstelde nog voor rust het evenwicht. De bezoekers kregen nadien nog de betere kansen, maar vooral Sanogo was niet in zijn dagje.

Stuttgart - Leverkusen  1-0
Stuttgart-Leverkusen was een aangename wedstrijd waarin vooral Basturk voor de thuisploeg gevaarlijk was. Doelmannen Schäfer en Adler leken voor een gelijkspel te gaan zorgen, tot Beck er een kwartier 1-0 van maakte.

Bielefeld - Cottbus  1-1
Invaller Jonas Kamper leek in deze wedstrijd de held te gaan worden. De Deen schoot een dikke tien minuten voor tijd vanop zo'n 25 meter de 1-0 recht in de kruising. Cottbus sleepte echter toch nog een punt uit de brand. In minuut 93 sloeg Sörensen toe.

HBSC - Bochum  2-0
HBSC - Bochum was een slechte wedstrijd waarin niet veel gebeurde. Na een twintigtal minuten besloot Maltritz de hoofdstedelingen wat te helpen. Hij verschalkte zijn eigen doelman. Even later verdubbelde Pantelic de score. De voorsprong van Berlijn kwam nooit in gevaar.

Hansa Rostock - Karlsruhe  0-0
Karlsruhe mag zichzelf voor het hoofd stoten, want het verkwanselde heel wat kansen tegen Rostock. De thuisploeg kreeg maar weinig voor mekaar en rekende vooral op een sterke doelman Wächter. Die hield Rostock recht.

Wolfsburg - Nürnberg  3-1
Op het halfuur kregen de bezoekers het zwaar te verduren. In vier minuten tijd maakte Charisteas een own-goal en verdubbelde Grafite de score. In de tweede helft leek Nürnberg nog even terug te komen via een strafschop van Misimovic, maar Dejagah nam twintig minuten voor tijd alle twijfels weg.

Frankfurt - Hannover  0-0
Vrijdag al openden Frankfurt en Hannover de speeldag. Voor spektakel zorgden ze echter niet. Het bleef zoals het begon: 0-0.