Hearts wipt Celtic uit de Cup

Mario Lelievre

Gisteren stonden er in Schotland de kwartfinales op het programma in de Insurance Cup, kortweg de CIS.

Aberdeen – Inverness 4-1

De wedstrijd in het Pittodrie Stadium was amper 20’ ver of Nicholson mocht reeds voor de tweede keer, en de tweede keer mét succes, de bal op de stip leggen. Zo keek Inverness al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg liep via Miller nog uit tot 3-0 voor Caledonian kon milderen tot 3-1 via Bayne. Met nog goed tien minuten te gaan legde, weer Nicholson, de 4-1 eindstand vast.

Celtic – Hearts 0-2

Koploper Celtic verloor in eigen huis van Hearts met 0-2. De bezoekers uit de hoofdstad kwamen laat in de wedstrijd op voorsprong via de pas ingevallen Velicka. Met nog vijf minuten te gaan kon supersub Velicka aandikken tot 0-2 en kan Heart of Midlothian zo toch wat glans bezorgen in dit kwakkelseizoen.

Dundee United – Hamilton Accies 3-1

Het was de avond van Noel Hunt, hij scoorde een hat-trick voor United. Hunt maakte reeds na 10’ zijn eerste van de avond, het duurde tot diep in de tweede helft voor hij dit aantal verdubbelde. Richard Offiong bracht The Accies, de koploper uit de tweede klasse, met nog tien minuten te gaan nog even terug in de match via de stip maar Noel Hunt maakte met nog vijf minuten te gaan zijn hat-trick compleet. Zo verdween de laatste tweede klasse club uit de Insurance Cup.

Motherwell – Rangers 1-2

De Rangers kwamen na twintig minuten wedstrijd in Fir Park al op voorsprong via Novo, nog voor het uur bracht Boyd de Rangers op een veilige 0-2. In blessuretijd kon verdediger Quinn de eer nog redden voor Motherwell. Glasgow Rangers dus door naar de halve finales van de CIS Cup maar of dit het 2-1 verlies in de competitie van zondag bij Dundee United verzacht is echter de vraag.