Pauleta recordhouder bij PSG

Kristof Blomme
| 0 reacties
Pauleta recordhouder bij PSG
Foto: © SC

Pedro Pauleta is recordhouder bij Paris Saint-Germain. De aanvaller scoorde zijn 100e doelpunt in dienst van de Franse club en evenaart daarmee recordhouder Dominique Rocheteau. 

Pedro Pauleta, de Portugese aanvaller van Paris Saint-Germain, was woensdag in de Ligabeker tegen Montpellier goed voor twee doelpunten. Zondag scoorde de spits, als invaller, ook al twee keer tegen landskampioen Lyon. De 34-jarige speler scoorde nu al 100 keer voor de Parijzenaars. Hiermee evenaarde hij Dominique Rocheteau

Pauleta is al zijn ganse voetbalcarrière een echte goalgetter. In 1996 trok hij vanuit z'n thuisland naar het Spaanse Salamanca. Daar was hij goed voor 34 doelpunten in twee seizoenen. De volgende twee seizoenen was hij achttien keer trefzeker voor Deportivo. 

In Frankrijk brak de doelpuntenmachine pas echt door. In 2000 kwam hij bij Bordeaux terecht, waar hij uiteindelijk drie seizoenen actief was. Hij was er goed voor 65 doelpunten. Nu is hij 4,5 jaar aan de slag bij PSG, waar hij dus 100 keer scoorde. Ter vergelijking, mederecordhouder Rocheteau had zeven seizoenen nodig om 100 treffers aan te tekenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties